Analyse
Refugium Holding 18 jaar geleden - dinsdag 1 december 1998

REFUGIUM HOLDING - Resultaten 3e kwartaal 98

• Verzorgingsdiensten
• Frankfurt (Euro.NM)
• 60,5 DEM

Vorige week gaf de Duitse beheerder van bejaardentehuizen Refugium Holding sterke groeicijfers vrij voor het derde kwartaal van dit jaar: de omzet steeg met 86% vergeleken met vorig kwartaal en de winst met 75%. Refugium scoorde ook goed doordat het zijn schulden iets verminderde (eerder nog vermeld als een risicofactor). Dat, samen met de gedaalde behoefte aan cash (dankzij de verkoop van onroerende goederen en het leasebackprogramma), zette de directie ertoe aan de eerder aangekondigde kapitaalsverhoging uit te stellen (nu gepland voor begin 1999).
Intussen werd de samenwerking met de Italiaanse verzekeringsmaatschappij Generali (nummer 3 in Duitsland) verstevigd: Generali heeft 5% van Refugiums kapitaal gekocht van directeur Paul Kostrewa. Vanaf januari zullen de twee bedrijven samen polissen verkopen. Maar we denken niet dat dit op korte termijn een belangrijke bron van inkomsten wordt voor Refugium. Andere initiatieven (zoals het organiseren van vakanties voor de Refugium-bewoners) bevinden zich volgens de directie nog in de onderzoeksfase (zie Euro-Risk nummer 22 - 03/11/98: "Refugium 2000"). Maar op middellange termijn zien we een groot potentieel in hun doelstelling om een allround dienstverlenend bedrijf voor bejaarden te worden.

Na de publicatie van de resultaten van het derde kwartaal en de overeenkomst met Generali, steeg het aandeel snel tot 75 DEM. Ondanks het feit dat de koers ondertussen wat gezakt is, blijven we geloven dat Refugium nog een sterk opwaarts potentieel heeft. KOOPWAARDIG.

KOERSEVOLUTIE REFUGIUM IN DEM

Deel dit artikel