Analyse
LHS 19 jaar geleden - dinsdag 22 september 1998

LHS - Goede trimestriële resultaten

• Factureersystemen
• Frankfurt (Euro.NM)
• 78,90 DEM

LHS is een Duitse onderneming die factureersystemen ontwikkelt en verkoopt aan telecomoperatoren. Deze systemen maken het mogelijk de klant geïndividualiseerde facturen af te geven, in functie van de geleverde diensten. Uit de resultaten van het tweede kwartaal van 1998 blijkt dat het bedrijf snel blijft groeien. De omzet nam met 60% toe en de winst met 199%, zonder evenwel rekening te houden met de eenmalige kosten verbonden aan een recente acquisitie.
LHS blijft zijn groeistrategie aanhouden. Om te beginnen heeft het bedrijf twee belangrijke contracten in de wacht gesleept voor zijn factureersysteem, het ene met Hughes Space and Communications of California (een wereldleider in satellietproducten en netwerksystemen), het andere met Optimus, een Portugees telecomconsortium. Verder zijn distributieovereenkomsten gesloten met belangrijke bedrijven zoals Ericsson en het Canadese Bell Sygma. LHS heeft ook een strategisch partnerschap aangegaan met Telecom Italia en Bell Atlantic. Deze overeenkomsten moeten in de nabije toekomst de verkoop opdrijven. Ten slotte heeft LHS nog maar eens zijn zorg voor productontwikkeling bewezen door een nieuwe versie van zijn paradepaardje (BSCE) te lanceren op de Europese en Aziatische markt.

Hoewel de koers van het LHS-aandeel aanzienlijk zakte na de algemene verkoopgolf op de wereldmarkten, bleef hij nog te hoog om het aandeel koopwaardig te noemen. Tegen de huidige koers van 78,90 DEM blijft het aandeel duur. We adviseren u dus NIET te KOPEN.

Deel dit artikel