Analyse
BAT : opgesplitst in BAT en Allied Zurich 19 jaar geleden - maandag 7 september 1998

BAT : OPGESPLITST IN BAT EN ALLIED ZURICH

• De Britse tabaks- en verzekeringsgroep BAT brengt haar activiteiten voortaan onder in twee verschillende bedrijven : BAT, dat sigaretten verkoopt in 180 landen, en Allied Zurich, een internationale verzekeringsgroep, die ontstaat uit de fusie van de verzekeringsactiviteiten van BAT met die van de Zwitserse verzekeraar Zurich.
• Als u aandelen BAT had, dan krijgt u voor elke twee aandelen BAT nu één nieuw aandeel BAT en één aandeel Allied Zurich. Aangezien deze aandelen op een effectenrekening staan moet u niets doen, uw financiële tussenpersoon zal voor de nodige formaliteiten zorgen.
• De nieuwe aandelen BAT mag u volgens ons houden, want BAT is uitstekend geplaatst om volop zijn graantje mee te pikken van de positieve internationale perspectieven voor de sigarettenverkoop. De aandelen Allied Zurich kunt u best verkopen, want deze nieuwe verzekeringsgroep werpt volgens ons internationaal onvoldoende gewicht in de schaal om grote zwaargewichten zoals AXA, Allianz en Generali te beconcurreren. Hou er wel rekening mee dat u bij een verkoop op de beurs van Londen 3 % 4 % kosten zult moeten betalen.

KOERS VAN HET AANDEEL BAT

De koers van het aandeel BAT weerspiegelde tot nu toe de tabaks- en verzekeringsactiviteiten van de groep. Vanaf nu is BAT enkel nog actief in tabak. U mag dit aandeel houden, en als u het nog niet in portefeuille hebt, mag u het zelfs kopen.

Deel dit artikel