Analyse
Keuzedividend bij Creyf's 19 jaar geleden - dinsdag 2 juni 1998

KEUZEDIVIDEND BIJ CREYF'S

De Belgische interimgroep Creyf's betaalt over 1997 een nettodividend uit van 30 frank per aandeel. Tot en met 12 juni hebt u ook de kans om te opteren voor een dividend in de vorm van nieuwe aandelen. We raden u evenwel aan om dat niet te doen.

Concrete voorwaarden

• Elke coupon nr. 8 van uw aandelen Creyf's biedt u recht op een nettodividend van 30 frank. Biedt u tegelijk ook de coupon nr. 8 van de strip aan, dan hebt u recht op 34 frank netto.
• Creyf's biedt de aandeelhouders ook de kans om te kiezen voor een dividend in de vorm van nieuwe aandelen. Elke 273 coupons nr. 8 geven recht op een nieuw aandeel Creyf's.

Ons advies

Hoewel Creyf's goede perspectieven heeft, is de koers van het aandeel al zo sterk gestegen dat het nu behoorlijk duur is, ook tegen de prijs waartegen u het dankzij de dividendvoorwaarden kunt verwerven. We zouden dan ook niet opteren voor een dividend in de vorm van nieuwe aandelen. Temeer omdat u in dat geval misschien wel veel moeite moet doen om coupons nr. 8 bij te kopen om zo aan het vereiste aantal van 273 te komen. In dus gewoon uw dividend in baar geld.

 

KOERS VAN HET AANDEEL CREYF'S

 

Creyf's heeft goede perspectieven, maar de ongebreidelde koersstijging sinds begin dit jaar houdt daar al ruimschoots rekening mee. We vinden de aandelen duur. Nieuwe aandelen koopt u volgens ons best niet meer. Als u aandelen Creyf's in uw bezit hebt, mag u ze wel houden.

Deel dit artikel