Analyse
Topcall 20 jaar geleden - dinsdag 19 mei 1998

TOPCALL - Resultaten 1e kwartaal

• "Unified messaging"
• Easdaq
• 16 250 ATS

Toen we u in maart Topcall voorstelden, had het bedrijf net uitstekende cijfers voor 1997 bekendgemaakt. De winst van deze Oostenrijkse producent van fax-servers en systemen voor "unified messaging" steeg met 63% t.o.v. 1996. De eerste maanden van 1998 - Topcall viert dit jaar trouwens zijn twintigste verjaardag - bevestigen deze gunstige trend: de kwartaalwinst steeg met 62% en de winst voor belastingen zelfs met 136% t.o.v. dezelfde periode in 1997. Deze goede cijfers, die door de markt gunstig werden onthaald, zijn ingebed in de bedrijfsstrategie van Topcall. Volgens ons wordt 1998 voor dit bedrijf opnieuw een schitterend jaar.
In het eerste kwartaal opende Topcall in de VS (waar dit jaar een indrukwekkende groei wordt verwacht) zijn zesde kantoor. In Spanje werd een tweede kantoor opgestart. Ondertussen bereidt het bedrijf de opening van een Japans filiaal voor. Deze geografische expansie gaat gepaard met aanhoudende aanwervingen. Het personeelsbestand steeg in 1997 wereldwijd met ongeveer een kwart en het bedrijf wil het aantal medewerkers tegen het einde van 2000 verdubbelen. Ook wat de ontwikkeling van nieuwe producten betreft, boekte Topcall sinds eind 1997 vooruitgang. Denken we maar aan de voorstelling van de eerste Japanse versie van het Topcall-product op de grote informatietechnologiebeurs CeBIT in april.
Het bedrijf verbeterde ook de veiligheid door een scansysteem te integreren dat e-mailberichten op virussen controleert. Het product ondersteunt nu ook de zogenaamde Short Message Service voor GSM's. Topcalls systemen beheren voortaan niet alleen faxen en e-mail, maar ook de korte berichtjes die gebruikers van mobiele telefoons versturen en ontvangen.

Tegen het jaar 2001 verwachten we een winst per aandeel van 600 Oostenrijkse schilling (ATS), tegenover 191 ATS in 1997. Hoewel we niet geloven dat de koers om de twee maanden met 20% zal stijgen, denken we dat hij toch opwaarts georinteerd zal blijven. KOOPWAARDIG.

KOERSEVOLUTIE TOPCALL IN ATS

Deel dit artikel