Analyse
Tag Heuer 19 jaar geleden - dinsdag 19 mei 1998

TAG HEUER - Resultaten 1e kwartaal

• Horlogemaker
• Zurich
• 182 CHF

Hoewel de omzet tijdens het eerste kwartaal van 1998 iets lager lag dan we hadden verwacht (-5%), blijft deze toch bevredigend. De cijfers werden door de markt dan ook gunstig onthaald.
Volgens recente informatie doet de Kirium-reeks het goed bij de koper. Dit erg gesofisticeerde uurwerk is heel belangrijk voor de groei van de Zwitserse groep. Het feit dat het een commercieel succes lijkt te worden, is dan ook bemoedigend. De omzet in Europa en Amerika steeg zo sterk dat de terugval in Azië (-16%) erdoor gecompenseerd werd. Een niet onbelangrijk element voor deze daling was de gewijzigde structuur van het distributienetwerk. Tag Heuer verwierf vorig jaar immers zijn Japanse verdeler, die traditioneel bij het begin van het jaar zijn voorraden uurwerken aanvulde - iets wat dit kwartaal dus niet gebeurd is.

Door de licht tegenvallende omzet in het eerste kwartaal, zien we ons genoodzaakt de winstcijfers die we voor dit jaar verwachten enigszins bij te stellen (van 12 CHF naar 11,14 CHF per aandeel). Toch blijven we positief over dit aandeel. KOOPWAARDIG.

KOERSEVOLUTIE TAG HEUER IN CHF

Deel dit artikel