Analyse
Qiagen 20 jaar geleden - dinsdag 19 mei 1998

QIAGEN - Resultaten 1e kwartaal

• Biotechnologie
• Nasdaq
• 62 USD

Qiagen, het Duitse bedrijf dat producten verkoopt voor het isoleren en zuiveren van DNA, maakte goede resultaten bekend voor de eerste drie maanden van dit jaar. De omzet steeg met 40% t.o.v. het eerste kwartaal van 1997 en met 18% t.o.v. het laatste trimester van dat jaar. Deze cijfers wijzen erop dat het bedrijf nog steeds sneller groeit dan de sector zelf (die er jaarlijks met zo'n 15% op vooruitgaat) en zijn aandeel binnen de researchmarkt dus vergroot. De winst steeg met 46% t.o.v. het cijfer op 31 maart van vorig jaar, wat bevestigt dat Qiagen almaar rendabeler wordt. Het bedrijf slaagde erin zowel de algemene administratieve als de verkoops- en marketingkosten terug te schroeven.
In maart kondigde Qiagen aan dat het een niet-exclusieve, wereldwijde licentie had verworven op de ontwikkeling, productie en verkoop van technologie om nucleïnezuren te vermenigvuldigen (van één enkele DNA-molecule kunnen zo miljoenen of zelfs miljarden kopieën worden gemaakt). Dit is een belangrijke stap, die het bedrijf verder positioneert op de ontwakende markt van de biotechnologische diagnostiek. De technologie waarvoor Qiagen een licentie verwierf vormt niet alleen de sleutel voor diagnoses op basis van nucleïnezuur, maar vult ook perfect de producten aan die het bedrijf nu al ter beschikking heeft.
Ten slotte wees Qiagen ook op de succesvolle lancering van zijn Japanse dochterbedrijf, dat nu een drietal maanden actief is.

Het positieve nieuws van het eerste kwartaal werd door de meeste beleggers wel verwacht. Daarom reageerde de koers van het aandeel niet noemenswaardig op de berichten. Tegen een koers van 62 USD is dit aandeel KOOPWAARDIG.

KOERSEVOLUTIE QIAGEN IN USD

Deel dit artikel