Analyse
Kapitaalverhoging Telefonica... 20 jaar geleden - maandag 6 april 1998

KAPITAALVERHOGING TELEFONICA...

Als u aandelen hebt van het Spaanse telecombedrijf Telefonica, dan kunt u nog tot 7 mei meedoen aan een kapitaalverhoging van dit bedrijf. We raden u aan dat te doen.

 

Om de expansieplannen te financieren

Telefónica (7 050 ESP) heeft erg ambitieuze toekomstplannen. De beoogde internationale expansie gaat ook gepaard met forse investeringen. Zo wil Telefónica een belang nemen in het Braziliaanse telecombedrijf Telebras. Om die investeringen te financieren geeft Telefónica nieuwe aandelen uit. U kunt daarop intekenen tot en met 7 mei. Elke 11 aandelen Telefónica geven recht om één nieuw aandeel te kopen tegen de prijs van 5 000 peseta.

Ons advies

• Van de grote Europese telecommunicatiebedrijven is Telefónica onze favoriet. Met name door de recente akkoorden met de Amerikaanse groep WorldCom/MCI en Portugal Telecom heeft Telefónica mooie toekomstvooruitzichten. Vooral de ontwikkeling van de activiteiten op de Latijns-Amerikaanse markt, kan voor een fraaie winstgroei zorgen. We raden u daarom aan om met de kapitaalverhoging mee te doen.
• Om in te tekenen op nieuwe aandelen volstaat het dit te melden aan de financiële tussenpersoon bij wie u uw aandelen Telefónica op een effectenrekening bewaart.
• Als u niet over precies 11 aandelen of over een veelvoud daarvan beschikt, dan kunt u het ontbrekende aantal inschrijvingsrechten kopen op de beurs van Madrid. Inschrijvingsrechten op overschot, kunt u op die beurs verkopen. We raden u wel aan niet tot het laatste nippertje te wachten. Geef uw financiële tussenpersoon nu al de opdracht om het nodige te doen om met de kapitaalverhoging mee te doen.

 

KOERS VAN HET AANDEEL TELEFONICA

De koers van Telefónica deelde zowel in 1997 als dit jaar mee in de enorme Spaanse beurseuforie. Toch is het aandeel nog steeds interessant, want het bedrijf heeft met name in Latijns-Amerika hele mooie groeiperspectieven.

 

Deel dit artikel