Analyse
Genset 20 jaar geleden - dinsdag 21 april 1998

GENSET - Resultaten 97

• Biotechnologie
• Parijs (Euro.NM)
• 594 FRF

De laatste keer dat we Genset bespraken, was alweer in januari van dit jaar. Toch bleven we alert voor vorderingen in de researchprojecten die dit bedrijf heeft lopen. Het Franse Genset specialiseert zich in genetisch onderzoek en is betrokken bij projecten i.v.m. prostaatkanker, schizofrenie en farmacogenomics. Het bedrijf maakte onlangs zijn financiële resultaten voor 1997 bekend, en die liggen in de lijn van onze verwachtingen. De omzet nam substantieel toe en weerspiegelde de nieuwe onderzoekscontracten die werden afgesloten. Maar hogere kosten voor Onderzoek en Ontwikkelingen (+ 73%) zorgden ervoor dat Genset in '97 dieper in de rode cijfers verdween (+ 44%). Zoals we al voorspelden, ziet het er naar uit dat de situatie dit jaar identiek blijft. Het bedrijf verwacht zelfs dat de uitgaven voor O&O nog verder zullen stijgen.
Wat de ontwikkeling van de activiteiten betreft, deed Genset onlangs twee mededelingen. Hoewel beide berichten positief waren, ging het niet om grote doorbraken. Vooreerst ondertekende de groep een overeenkomst met Ceres, een privé-onderneming uit Los Angeles die zich specialiseert in landbouwgenetica. Door deze overeenkomst krijgt Ceres een exclusieve licentie op het gebruik van Genset-technologie. In ruil verwerft Genset een deelneming in het bedrijf. Hoewel deze overeenkomst Gensets technologie wel valideert, geeft ze de lopende projecten van het bedrijf geen extra wind in de zeilen. Een tweede initiatief was de opening van een nieuw filiaal in Singapore. In dit vroege stadium moet dit echter veeleer als een oefening in bedrijfsontwikkeling gezien worden, die pas in de toekomst vrucht kan afwerpen.


Conclusie: Genset boekte geen concrete vorderingen in zijn kernonderzoek sinds we u dit bedrijf voorstelden. Hoewel de koers van het aandeel klom (plus 60%), blijven we erbij dat het risico groot is. NIET KOOPWAARDIG voor het ogenblik.


KOERSEVOLUTIE GENSET IN FRF
 

Deel dit artikel