Analyse
Tag Heuer 20 jaar geleden - dinsdag 10 februari 1998

TAG HEUER

• Fabrikant van horloges

• Zurich

• 139 CHF

Deze Zwitserse horlogeproducent maakte vorige week zijn voorlopige resultaten voor 1997 bekend. Hoewel een en ander nog ontbrak (definitieve resultaten worden meegedeeld op 26 maart), bevestigen deze cijfers toch onze analyse van vorige maand. De stijging van de omzet stemt overeen met onze verwachtingen (+13%). De stijging op de Amerikaanse (+22%) en de Europese (+30%) markt compenseert de stagnering in Azië (-4%). Het bedrijf boekt nu iets minder dan een derde van zijn omzet in Azië. Enkele jaren geleden was dit nog de helft.

Een ander positief element is het succes van het nieuwste uurwerk van Tag Heuer, de Kirium. Ten slotte steeg de gemiddelde prijs van de verkochte uurwerken met 18%. Tag Heuer behoort daarmee tot de topklasse, die minder gevoelig is voor concurrentie van goedkope Aziatische producten.

Sinds we u adviseerden te kopen, is de koers van dit aandeel met meer dan 20% gestegen. Toch blijft het aantrekkelijk. Recente cijfers bevestigen onze verwachtingen: een winst van 12 CHF per aandeel voor dit jaar en van 18 CHF per aandeel in het jaar 2000. Koopwaardig.

 

Deel dit artikel