Analyse
Openbaar bod op de aandelen Sun International 20 jaar geleden - maandag 9 februari 1998

OPENBAAR BOD OP DE AANDELEN SUN INTERNATIONAL

Als u aandelen Sun International hebt, brengt u ze best vóór 17 februari binnen bij uw bank of beursvennootschap. Voor elk aandeel zult u 4 900 frank ontvangen.

 

De kogel is door de kerk

De Britse toerismegroep Airtours bereikte na lang onderhandelen nu uiteindelijk toch een definitief akkoord met de Oostendse vakantiegroep Sun International om de aandelen van de familie Vanmoerkerke en de andere hoofdaandeelhouders over te nemen. Dat betekent echter ook dat Airtours verplicht is om tegen dezelfde prijs een bod te doen op de aandelen Sun International die nog onder het publiek verspreid zijn. De bekendmaking van het akkoord deed de koers van Sun International na lang kwakkelen weer stijgen tot ongeveer op het niveau van drie jaar geleden (zie grafiek).

 

Concreet

• Tot en met 17 februari hebt u de tijd om uw aandelen Sun International, met coupon nr.12 en volgende aangehecht, binnen te brengen bij uw bank of beursvennootschap.

• Normaal gezien rekent uw bank of beursvennootschap voor deze operatie geen kosten aan. Vraag dat toch voor alle zekerheid nog eens na. Als men u toch kosten wil aanrekenen, dan kunt u terecht in één van de kantoren van Kredietbank, Crédit Général, Bank van Roeselare of KB-Securities. Die instellingen werden aangeduid als "loketbanken" en voeren de operatie zeker gratis uit.

• Als uw aandelen op een effectenrekening staan, moet u ook uitdrukkelijk vóór die datum melden dat u op het bod wilt ingaan.

• Op 24 februari zal uw financiële tussenpersoon het geld van de verkoop op uw zicht-of spaarrekening storten.

• Als u nog aandelen Sun International hebt, gaat u best op het bod in. Verder uitstel is immers niet in uw belang en bovendien zullen de aandelen Sun International over enkele maanden wellicht niet meer op de beurs noteren, waardoor het bijzonder moeilijk wordt om er nog een juiste prijs voor te krijgen.

 

KOERS VAN HET AANDEEL SUN INTERNATIONAL

 

Het aandeel Sun beleefde net in de periode dat de beurs in een euforische stemming verkeerde een kwakkelperiode. De overname door het Britse Airtours gaf de koers vleugels. Ga op het bod van Airtours in.

 

Deel dit artikel