Analyse
Picogiga 19 jaar geleden - dinsdag 27 januari 1998

PICOGICA

• Halfgeleiders

• Parijs (Euro.NM)

• 180 FRF

Picogica is een Frans bedrijf en werd in 1985 gesticht. Sinds midden 1996 is het op de Franse Euro.NM genoteerd.

Het overgrote deel van de geïntegreerde schakelingen (de "chips" die het brein vormen van zowat alle elektronische toestellen) bestaan uit de halfgeleider silicium. Picogiga produceert echter een andere grondstof voor halfgeleiders, Gallium Arsenide (AsGa). AsGa is moeilijker aan te maken en ook duurder dan silicium, maar biedt het voordeel dat er chips van kunnen worden gemaakt die beter presteren in toepassingen als mobiele telecommunicatie, satelliettelevisie, ruimte- en defensie-industrie. AsGa is echter maar goed voor 5% van de totale markt der halfgeleiders. Bovendien wordt twee derde van het AsGa zelf geproduceerd door de bedrijven die het nodig hebben.

Deze markt kan tot in het jaar 2000 echter rekenen op een jaarlijkse groei van 30%. Omdat steeds meer bedrijven de aanmaak van AsGa uitbesteden, verwachten we een enorm groeipotentieel. Als wereldleider binnen dit segment, met 30% van de markt in handen, zit Picogiga in een prima positie om uit deze omstandigheden munt te slaan.

Toch willen we de publicatie van de jaarresultaten voor 1997 afwachten, vooral na de teleurstellende terugval van de winst (-25%) in de eerste zes maanden van dat jaar. Nog niet kopen.

 

Deel dit artikel