Info

Onze labels in je winkelrek

07 oktober 2020
onze labels

Ondernemingen van producten of diensten die wij verkiezen tot "Beste Koop", "Beste van de Test" of "Eco & Efficiënt" kunnen intekenen op een licentie om onze labels in hun communicatie te gebruiken. Op die manier proberen we onze testresultaten nog zichtbaarder te maken voor de consument, op het moment en op de plek waar deze het meest nodig zijn.

Onze labels

We belichten verschillende producten of diensten die tijdens de vergelijkende tests zijn opgevallen. Die producten of diensten verwerven labels zoals "Voordelige Keuze" (voldoende kwaliteit aan een scherpe prijs) of "Niet Kopen" (als ze ondermaats scoren). De labels "Beste Koop", "Beste van de Test" en "Eco & Efficiënt" bieden we in licentie aan aan de betreffende bedrijven.

Bedrijven die lokaal (Belgisch) produceren kunnen ook hun product bij ons indienen ter analyse en om zo het label "TA Approved" te verkrijgen.

Wat betekent het label "Beste Koop"?

Beste KoopDe producten en diensten die het label "Beste Koop" dragen, krijgen dat na vergelijkende en onafhankelijke testresultaten.

Het "Beste Koop"-label kennen we toe aan een (of meerdere) product(en) of dienst(en) uit onze tests met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Er kan meer dan één "Beste koop"-label worden toegekend in het geval van meerdere product- of dienstenfamilies.


Wat betekent het label "Beste van de Test"?

Beste van de TestDe "Beste van de Test"-producten en -diensten verdienen dat label op basis van vergelijkende en onafhankelijke testresultaten.

Het label "Beste van de Test" wordt alleen toegekend aan het product of dienst met de hoogste totale kwaliteitsscore in alle vergelijkende test. Er kunnen enkel meerdere "Beste van de Test" worden behaald bij gelijkwaardige resultaten.


Wat betekent het label "Eco & Efficiënt"?

Eco & EfficiëntHet "Eco & Efficiënt"-label wordt toegekend aan producten die, na onze onafhankelijke vergelijkende tests, een goede kwaliteit (score van minimaal 60 %) behaalden en 5 sterren kregen voor het ecologisch aspect. Deze score reiken we uit op basis van verschillende samenstelling- en verpakkingscriteria die gedefinieerd zijn in functie van het producttype in kwestie.

 

Wat betekent het label "TA Approved"?

Eco & Efficace

Het label "TA Approved" wordt toegekend aan Belgische producten die positief beantwoorden aan drie basiscriteria: lokale (Belgische) producten, redelijke prijs (op basis van een markstudie) en kwaliteit die overeenstemt met vereisten opgesteld door Test Aankoop. Tests kunnen nodig zijn om de conformiteit met de vooropgestelde specificaties te controleren.