Info

Onze labels in je winkelrek

12 februari 2021
onze labels

Bedrijven met producten of diensten die door onze tests en onderzoeken zijn erkend, kunnen intekenen op een licentie om onze labels in hun communicatie te gebruiken. Op die manier proberen we onze testresultaten nog zichtbaarder te maken voor de consument, op het moment en op de plek waar deze het meest nodig zijn.

Onze labels

We belichten verschillende producten of diensten die tijdens de vergelijkende tests zijn opgevallen. Die producten of diensten verwerven labels zoals "Voordelige Keuze" (voldoende kwaliteit aan een scherpe prijs) of "Niet Kopen" (als ze ondermaats scoren). De labels "Beste Koop", "Beste van de Test", "Eco & Efficiënt" en “Meest Betrouwbare Merk” bieden we in licentie aan aan de betreffende bedrijven.

Bedrijven die lokaal (Belgisch) produceren kunnen ook hun product bij ons indienen ter analyse en om zo het label "TA Approved" te verkrijgen.

Wat betekent het label "Beste Koop"?

Beste KoopDe producten en diensten die het label "Beste Koop" dragen, krijgen dat na vergelijkende en onafhankelijke testresultaten en analyses.

Het "Beste Koop"-label houdt niet alleen rekening met het totale resultaat van de verschillende geselecteerde kwaliteitscriteria, maar beoordeelt de producten of diensten die de beste algemene resultaten opleveren in vergelijking met de gemiddelde prijzen: de beste prijs-kwaliteitverhouding.


Wat betekent het label "Beste van de Test"?

Beste van de TestDe "Beste van de Test"-producten en -diensten verdienen dat label op basis van vergelijkende en onafhankelijke testresultaten en analyses.

Het label ‘Beste van de Test’ geeft aan dat een bepaald product of een bepaalde dienst in de tests de beste eindscore heeft behaald volgens verschillende kwaliteitscriteria. Anders gezegd: het is het product of de dienst met de hoogste totale score op basis van de criteria die de experts nauwgezet hebben onderzocht. Er kunnen enkel meerdere "Beste van de Test" worden behaald bij gelijkwaardige resultaten.


Wat betekent het label "Eco & Efficiënt"?

Eco & EfficiëntHet "Eco & Efficiënt"-label wordt toegekend aan producten die, na onze onafhankelijke vergelijkende tests en analyses, een goede kwaliteit (score van minimaal 60 %) behaalden en 5 sterren kregen voor het ecologisch aspect. Deze score reiken we uit op basis van verschillende samenstelling- en verpakkingscriteria die gedefinieerd zijn in functie van het producttype in kwestie.

 

Wat betekent het label "Meest Betrouwbare Merk"?

Meest betrouwbare merkHet "Meest Betrouwbare Merk"-label wordt toegekend aan een automerk dat aan de volgende drie criteria beantwoordt. Ten eerste moet het vijf sterren op vijf behalen voor de betrouwbaarheidsindex. Ten tweede moet dat indexcijfer beduidend hoger zijn dan het gemiddelde indexcijfer van de andere merken die globaal genomen eveneens vijf sterren behaalden. En ten derde mag geen enkel model van het merk minder dan vier sterren hebben behaald.

Wat betekent het label "TA Approved"?

Eco & Efficace

Het label "TA Approved" wordt toegekend aan Belgische producten die positief beantwoorden aan drie basiscriteria: lokale (Belgische) producten, redelijke prijs (op basis van een markstudie) en kwaliteit die overeenstemt met vereisten opgesteld door Test Aankoop. Tests kunnen nodig zijn om de conformiteit met de vooropgestelde specificaties te controleren.