Info

Onze labels in je winkelrek

07 oktober 2020
onze labels

Ondernemingen van producten of diensten die wij verkiezen tot "Beste Koop", "Beste van de Test" of "Eco & Efficiënt" kunnen intekenen op een licentie om onze labels in hun communicatie te gebruiken. Op die manier proberen we onze testresultaten nog zichtbaarder te maken voor de consument, op het moment en op de plek waar deze het meest nodig zijn.

Inleiding

In bijna 60 jaar bouwden we een sterke reputatie op als verdediger van de rechten van de consument, maar ook als expert in het testen van producten en diensten. Om deze expertise nog meer dienstbaar te maken, moet de informatie die ze oplevert bereikbaarder worden voor de consument op de plek en het moment waarop hij ze nodig heeft. Dat betekent dat we onze communicatie niet meer mogen beperken tot onze eigen kanalen. We moeten dus op zoek gaan naar mogelijkheden om de juiste informatie tot bij de consument te krijgen op het ogenblik van aankoop. 

Onze labels

We stellen drie van onze labels voor in licentie aan producenten van producten of diensten die zich in onze vergelijkende tests onderscheiden:

  • Beste van de Test: het product of de dienst die bij een vergelijkende test de hoogste "globale kwaliteitsscore" behaalde.
  • Beste Koop: het product of dienst met de beste prijs-kwaliteitverhouding.
  • Eco & Efficiënt: het product is milieuvriendelijk en heeft een goede algemene score behaald volgens de criteria die zijn vastgesteld door onze experts.

We stellen bedrijven ook in staat om hun producten in te dienen ter analyse buiten de klassieke vergelijkende test om het volgende label te verkrijgen: 

  • TA Approved: als het product positief beantwoordt aan 3 basiscriteria, namelijk lokale (Belgische) productie, redelijke prijs en kwaliteit die overeenstemt met vereisten opgesteld door Test Aankoop. 

Meer over onze labels

Welke informatie bevatten de labels?

De labels vermelden volgende gegevens:

  • het logo van Test Aankoop
  • de behaalde titel ("Beste Koop", "Beste van de Test", "Eco & Efficiënt" of  "TA Approved")
  • de publicatiedatum van de test (voor de labels toegekend op basis van de vergelijkende tests)

Welke labels zijn momenteel in gebruik op de markt?

Ontdek de lijst van alle producenten die een licentie bij ons hebben bekomen.

Lijst van labels momenteel in gebruik