Tips

Slim kopen met onze koopwijzers

21 augustus 2018

Tijd verliezen met de vergelijking van prijzen en producten? Dat is verleden tijd. Met onze 50 koopwijzers en 25 000 prijsnoteringen uit 350 winkels en 60 webshops, vind je in een mum van tijd wat je zoekt.

Bij Test Aankoop testen we producten en diensten om de kwaliteit ervan te beoordelen. Vervolgens maken we een klassement op gebaseerd op de kwaliteit en stellen we onze aanbevelingen voorop: Beste van de Test, Beste Koop...

Met de onderstaande gids haal je het meeste uit onze koopwijzers!
 1. Vind je niet meteen wat je zoekt? We houden je op de hoogte wanneer de koopwijzer wordt geüpdatet. Je kiest om een melding te ontvangen per mail of sms en bepaalt ook de frequentie.
 2. Bewaar de laatste sortering en filters die je hebt geactiveerd in de koopwijzer. Deze worden opnieuw gebruikt bij je volgende bezoek.
 3. Selecteer de criteria die jou interesseren om zoekresultaten te bekijken op je maat. De rangschikking wordt gemaakt op basis van de scores die het product of de dienst heeft behaald op onze onafhankelijke tests.
 4. Vertrouw op onze labels om een keuze te maken. Wij labelen de producten of diensten op basis van een berekening tussen de kwaliteit en de prijs. De Beste van de Test is het product die de beste kwaliteit heeft van alle geteste producten. De Beste Koop is het product met de beste prijs-kwaliteitsverhouding. De Voordelige Keuze heeft een kwaliteit dat voldoende is en een zeer interessante prijs. En Niet kopen is een product die wij om veiligheidsredenen afraden.
 5. Sorteer de geselecteerde producten op basis van je prioriteiten: op prijs, nieuw toegevoegd aan de koopwijzer...
 6. Het getal onder de naam van het product of de dienst staat voor de score die werd behaald tijdens onze tests. Als je er op klikt, zie je een gedetailleerde overzicht van de hoofdcriteria met de overeenstemmende scores.
 7. Je kunt voortaan de prijsontwikkeling zien van een product of dienst door hier te klikken. De grafiek die verschijnt is opgesteld met de gemiddelde prijs van alle prijzen in webshops. Je kunt kiezen voor een weergave van de afgelopen week, de afgelopen maand of sinds de eerste opmeting van de prijzen. We tonen je ook de beschikbare minimumprijs en in welke webshop je die kon of kunt vinden.
  Als je klikt op de naam van een product of een dienst, wordt je omgeleid naar een pagina waar je de resultaten van onze tests in detail kunt bekijken.
 8. Klik op het hartje om het product toe te voegen aan “Mijn favorieten” en ontvang zo een melding als de prijs daalt.
 9. Vind de beste prijzen in meer dan 350 winkels en 60 webshops voor het product van jouw keuze. We zoeken steeds naar de meest recente prijzen bij zowel traditionele handelaars als in webshops. Op die manier krijg je de mogelijkheid om het product of de dienst aan de beste prijs op de markt te vinden. Als het om een online shop gaat, zal je meteen doorgestuurd worden naar de desbetreffende site. We evalueren ook de kwaliteit van de webshops, analyseren onder andere de algemene voorwaarden, de verkoopvoorwaarden en vragen we de consumenten naar hun ervaring met de webshops . Je kunt ook je locatie laten bepalen om de dichtstbijzijnde traditionele winkel te vinden in je buurt.
 10. Klik op “Vergelijk” om het product te bewaren in “Mijn selectie” die onderaan je scherm verschijnt. Zo kun je verschillende producten naast elkaar vergelijken.
Plus d'infos
Plus d'infos
Plus d'infos
Plus d'infos
Plus d'infos
Plus d'infos
Plus d'infos
Plus d'infos
Plus d'infos
Plus d'infos

Door op de naam of foto van het product of dienst te klikken (hier bijvoorbeeld “Miele WMH122WPS”) zul je worden omgeleid naar de pagina met meer details over onze testresultaten.

  1. Geef de maximumprijs op die je zou willen betalen voor dit product en schuif de knop om deze functie te activeren. Je ontvangt een melding wanneer de prijs voor dit gekozen product gedaald is tot de opgegeven prijs.
 2. Klik hier om meteen omgeleid te worden naar de webshop die de laagste prijs aanbiedt voor dit product. Als je onderaan op “Toon meer” klikt, zie je meer webshops steeds met de directe link zodat je het gekozen product kunt aankopen.
 3. Door op “Locatie instellen” te klikken, krijg je de optie om enerzijds je postcode in te geven of anderzijds je locatiegegevens te delen. Eens je locatie bepaald is, tonen wij de traditionele winkels in de buurt die het product aan de laagste prijs aanbiedt.
 4. Je hebt de mogelijkheid om alle winkels en webshops te zien waar het product van jouw keuze wordt aangeboden. Deze winkels zijn gerangschikt op basis van de beschikbare prijs, maar je kunt de winkels ook bekijken op een kaart. Zo kun je gemakkelijk het verkooppunt vinden die voor jou het gemakkelijkst bereikbaar is
 5. Achter elke beoordeling met sterren schuilen numerieke scores die niet noodzakelijk evenwaardig zijn voor het exacte aantal sterren. Deze numerieke scores op tien worden gebruikt om de eindscore te berekenen van een product (en niet het aantal sterren). Bijvoorbeeld een criterium die een score van 2 sterren heeft behaald kan een numerieke waarde hebben tussen 2 en 3,9 op 10. Om de scores van de hoofdcriteria in detail te bekijken, klik je op de kwaliteitsscore van een product. De scores van deze hoofdcriteria zullen uiteraard doorslaggevender zijn voor de berekening van de algemene kwaliteitsscore.
Plus d'infos
Plus d'infos
Plus d'infos
Plus d'infos
Plus d'infos

Je vindt ook op de productenpagina's van onze koopwijzers de "prijsevolutie". Hiermee krijg je een overzicht van de prijsverandering voor het gekozen product over een bepaalde tijd. Zeer handig dus als je wilt nagaan of de korting die je hebt gevonden werkelijk een korting is! Dagelijks vernieuwen we de prijzen zodat je steeds toegang hebt tot de meest actuele info.

Prijsevolutie koopwijzers

Naar onze koopwijzers