Nieuws

Wasmachine op een verhoogje

03 juli 2017
Whirlpool FSCR 12432 wasmachine

Het meest recente toestel van Whirlpool denkt aan je rug, en kan eenvoudig op een verhoogje worden gezet. Handig, maar is het echt een meerwaarde? En vooral: moet het toestel een capaciteit van 12 kg hebben?

Whirlpool komt op de proppen met een model met de type-aanduiding FSCR 12432 dat opvalt met enkele nieuwe functies, waarbij “hoger” en “groter” de kernwoorden zijn.

15 cm extra

De meest opvallende nieuwigheid aan dit toestel is dat je het op een meegeleverd verhoogje van 15 cm kunt zetten. Dit maakt het gemakkelijker om in te laden en om het aanraakscherm (geen draaiknop) te bedienen. Ook wordt het eenvoudiger om bv. de filter onderaan het toestel te bekijken of te reinigen.

Even opvallend: de capaciteit. Je kan maar liefst 12 kg kwijt in dit toestel. Als je weet dat een normaal toestel om en bij de 8 kg kan verwerken in een wasbeurt, dan moet je al wekelijks de was van een voltallige voetbalploeg doen om hier echt voordeel uit te halen, lijkt ons. De deur is ook wat groter, maar het zou handiger zijn als ze onder een grotere hoek zou kunnen openen.

Op afstand

Het toestel is van op afstand te bedienen via de “6th Sense Live”-app, verkrijgbaar voor tablet en smartphone, voor de meest recente versies van iOS en Android. En als je een droogkast met dezelfde functie hebt, dan kan de wasmachine al aan de droogkast suggereren welk droogprogramma het meest geschikt is.

Ook het automatische doseringssysteem is een extra functie: je vult het reservoir in de lade met vloeibaar wasmiddel, en vervolgens bepaalt het toestel zelf hoeveel product er nodig is, afhankelijk van de belading en de mate waarin de was vuil is of niet. Dit automatische systeem houdt ook wel in dat je voor het te gebruiken moet kiezen tussen de combinatie wasmiddel-wasverzachter of twee soorten wasmiddel in het reservoir. Jouw keuze en de normale dosering ervan moet je dan instellen op het touchscreen.

Matige prestaties

Uiteraard hebben we het toestel ook getest, en de vele snufjes blijken geen garantie voor klinkende prestaties. De vlekken worden goed verwijderd, maar de was werd niet goed gespoeld (wellicht door een te grote focus op een laag waterverbruik). Het droogzwieren was dan weer wel effectief, maar het lawaai dat daarmee gepaard ging, was behoorlijk storend. Qua programmaduur en verbruik scoort deze Whirlpool behoorlijk.

Maar toch zijn de prestaties een beetje teleurstellend voor een toestel uit het hogere gamma, zeker als je (online) € 1 000 tot € 1 400 hebt betaald.

Toch liever een Beste Koop?

 In onze Koopwijzer wasmachines vind je  de testresultaten van meer dan 80 toestellen die wij getest hebben. Door te kiezen voor één van onze Beste Kopen ben je verzekerd van de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

Naar onze koopwijzer wasmachines