Alert

Wasmachines van Bosch en Siemens teruggeroepen

12 maart 2020

Bij sommige toestellen, geproduceerd in februari 2019, bestaat het risico dat de binnentrommel loskomt bij het centrifugeren. Heb jij zo'n toestel? Check dan of je het moet vervangen.

Sommige toestellen van de types Bosch WAT28493FG, WAT28463FG, WAT283K3FG en Siemens WM14T463FG, WM14T493FG, geproduceerd in februari 2019, vertonen veiligheidsproblemen op het vlak van de trommel. Heb jij een van deze toestellen, neem dan zo snel mogelijk contact op met de fabrikant.

Een veiligheidsprobleem

Interne kwaliteitscontroles bij Bosch en Siemens hebben aangetoond dat er bij de assemblage van de genoemde toestellen een zwakke verbinding werd gemaakt met de trommel. In sommige gevallen zou dit verbindingsstuk kunnen loskomen bij het centrifugeren. Hierbij zou de veiligheid van de gebruikers in het gedrang komen en lopen zij het risico op ernstige verwondingen. Er werden nog geen incidenten gemeld, maar de fout werd meteen rechtgezet. Dit betekent dat de toestellen die momenteel in de winkels staan met de vermelde type-aanduiding, veilig zijn. 

De fabrikant is er via de verdelers al in geslaagd om een aantal mogelijk gevaarlijke toestellen terug te roepen. Maar 33 toestellen zijn nog niet teruggevonden. Misschien benjij eigenaar van zo'n toestel.

Als je zo'n toestel in huis hebt

Om zeker te weten of de terugroepactie al dan niet geldt voor jouw toestel, nodigen we je uit om naar de website http://www.washingmachinesafety.be te gaan. Daar kun je op basis van het model- en batchnummer van jouw toestel checken of het probleem zich bij jou kan voordoen. Is dit het geval, dan raadt de fabrikant aan om het toestel zeker niet te gebruiken op een snelheid van meer dan 800 toeren per minuut. De defecte toestellen zullen kosteloos worden vervangen.

Om de risico's zo veel mogelijk te beperken en als voorzorgsmaatregel stelt de fabrikant voor dat iedereen die een van deze toestellen met een mogelijk defect bezit, dit laat vervangen.

Community

Huishoudgerei

community

Gerelateerde discussies