Nieuws

Wasmachine van LG voor 15 kilogram wasgoed, nuttig voor u?

10 juni 2015
Wasmachine van LG voor 15 kilogram wasgoed, nuttig voor u?

LG lanceert met de F1255FD een wasmachine met een capaciteit van maar liefst 15 kilogram. Het toestel presteert goed op het verwijderen van vlekken en is gebruiksvriendelijk, zij het ook wel lawaaierig. We denken echter niet dat een doorsneegezin nood heeft aan een wasmachine met een dergelijk volume.

Bekijk de volledige testresultaten van dit toestel, of zoek een wasmachine die aangepast is aan uw noden en uw portefeuille met behulp van onze Koopwijzer wasmachines.

15 kg 

Sinds enkele jaren stellen we vast dat wasmachineproducenten met steeds grotere modellen op de markt komen. LG heeft in die trend nu een wasmachine met een capaciteit van 15 kilogram aan zijn gamma toegevoegd. Daar kan een grote berg was in, neem dat van ons aan. U betaalt er tussen de € 799 en € 1 199 voor.

Prestaties zijn goed

Het verhoogde volume doet in elk geval niets af aan de wasprestaties. Zowel vlekken verwijderen als droogzwieren doet de LG F1255FD met het nodige gemak. Voor spoelen scoort hij wel onvoldoende en hij is ook te lawaaierig. 

Duur van wasprogramma’s

Indien u de volledige capaciteit van de wasmachine wilt benutten, moet u er rekening mee houden dat wasprogramma’s voor grotere hoeveelheden wasgoed langer duren. Wij hebben een proef gedaan met 80% van de capaciteit (12 kilogram)  en het duurde 247 minuten of ruim 4 uur tot het programma was voltooid.

Verbruik

We hebben het toestel ook getest met 6 kilogram wasgoed of 40% van het maximale volume. Bij onze metingen zagen we dat het energieverbruik en de tijdsduur worden aangepast, maar vreemd genoeg de hoeveelheid water niet. De machine gebruikt voor een kleine lading dus evenveel water als voor een volle lading, wat uiteraard een minpunt is.

Ook nuttig voor u?

Los van alle technische aspecten en metingen, stellen we ons vragen bij het nut van een wasmachine met een maatje meer. Voor een doorsneegezin vinden we een maximum van 7 à 8 kilogram voldoende. Deze LG F1255FD is alleen interessant voor specifieke gebruikers.