Nieuws

De nieuwe wasmachine van Samsung: degelijk maar overdreven duur

11 september 2014
De nieuwe wasmachine van Samsung: degelijk maar overdreven duur

Aan de nieuwe wasmachine van Samsung hangt een exuberant prijskaartje. Ze scoort weliswaar voortreffelijk in onze test én biedt extra’s als een automatisch doseersysteem en een trendy aanraakscherm, maar € 2 000 is en blijft een pak geld om de was te doen.

Op zoek naar een wasmachine?

Meest opvallende kenmerk van de Samsung WW10H9600EW/EG wasmachine? Haar prijskaartje! € 2 000 is wel heel erg duur voor een huishoudtoestel. We hebben dan ook te maken met een hightech model uitgerust met de allernieuwste snufjes.

Swipen om te wassen

Deze hypermoderne wasmachine heeft geen draaiknoppen meer, maar een aanraakscherm waarop u al swipend alle instellingen kiest. Dankzij de wifi-functie kunt u de machine ook via uw smartphone bedienen.

Automatische dosering van vloeibaar wasmiddel

De klassieke detergentlade is vervangen door een reservoir voor vloeibaar detergent. Wasmiddel doseren hoeft niet meer, enkel kiezen voor een laag, standaard of hoog detergentgebruik. De machine doseert dan zelf de optimale hoeveelheid wasmiddel. Nadeel is dat u het reservoir maar met één vloeibaar wasmiddel kunt vullen. Specifiek detergent voor bijvoorbeeld witte, zwarte of wolwas moet u in een wasbol in de trommel stoppen. In dat opzicht heeft het weinig zin deze Samsung in huis te halen als u waspoeder gebruikt.

Buitensporige prijs

Deze wasmachine wast en zwiert behoorlijk tot goed en springt relatief zuinig om met water. Voor haar capaciteit van 10 kg is het stroomverbruik ook heel redelijk. Ze biedt bovendien extra troeven als automatische wasmiddeldosering en een bedieningspaneel met aanraakscherm, maar voor dat alles moet u wel buitensporig veel euro’s over hebben, en de Samsung doet de was niet beter dan de overige toppers uit onze test.