Eerste indruk

De prijs van de LG twin washer is een struikelblok

03 november 2017
LG Twin Washer

“Kleine wasjes, grote wasjes, doe ze in je wasmachine”, zong de band Trafassi ooit. Voor die kleine wasjes heeft LG een mini-wasmachine ontworpen die compatibel is met een gewone wasmachine. Zo ontstaat de twin washer. Een leuk idee, maar zijn prijs niet waard, vinden we.

Het lijkt erg handig: een gewone wasmachine met daaronder in een soort lade het kleine broertje. De mini-wasmachine gebruik je voor kleinere hoeveelheden was tot maximaal 2 kg voor licht bevuild wasgoed. Het wasproduct gaat rechtstreeks mee in de trommel. Op een bepaald moment maakt het toestel een geluid om aan te geven dat je ook de wasverzachter kunt toevoegen en klaar is Kees!

Geïntegreerd paneel

Qua design is de twin washer erg apart. Zo is bij de nieuwe LG-wasmachines het bedieningspaneel geïntegreerd in de deur. Daardoor is de deur ook groter, wat in- en uitladen vergemakkelijkt. Nadeel is dat het paneel vervangen wel duur kan zijn.

Doelpubliek

Aangezien de grote broer ook al een flinke capaciteit van minimum 9 kg heeft, lijkt het ons vooral een product voor wie vaak wast of alleen in het weekend tegen nachttarief zoveel mogelijk kleren wil wassen, zowel grote als kleine ladingen.

Prijs

Daarvoor moet je wel diep in de buidel tasten. De mini-wasmachine alleen al kan rond de € 600 kosten. Voor die prijs heb je al een wasmachine met capaciteit van 7 kg. En dan moet grote broer er nog bij en door zijn hoge capaciteit vind je die ook terug in de hogere prijscategorieën. Een flinke investering dus voor een relatief klein voordeel.

Vertrouw op onze Beste kopen

Vind de wasmachine die het meest geschikt is voor jouw gebruik én met de beste prijs-kwaliteitverhouding in onze Koopwijzer wasmachines.