Nieuws

Is een compacte vaatwasser iets voor jou?

24 februari 2022
tiener die de vaatwasser opbergt

Compacte vaatwassers zijn een alternatief voor wie een kleine keuken of een klein gezin heeft. Dit zijn vaatwassers die kleiner zijn dan normaal. Met een maximale breedte van 45 cm is het ideaal voor kleine ruimtes of kleine families. Onze vergelijker toont aan welke de beste zijn.

Vaatwassers zijn niet alleen voor grote families of huishoudens waar regelmatig bezoek komt en waar het aantal borden die gewassen moet worden, zich snel opstapelt. Compacte vaatwassers zijn gemaakt voor kleine gezinnen of kleine woningen waar ze het comfort van een vaatwasser niet kunnen missen. 

Hoeveel past er in een compacte vaatwasser?

Compacte vaatwassers, die vooral minder breed zijn, hebben een capaciteit van 9 tot 10 borden in vergelijking met 12 tot 16 in een standaard vaatwasser. Dit betekent dat de vaatwasser sneller vol zal zijn dan met een groter model. Het voordeel is wel dat je niet moet wachten tot er genoeg vaat is om hem op te starten

Hoe groot is een compacte vaatwasser?

De afmetingen zijn kleiner dan gebruikelijk, aangezien het gaat om vaatwassers van 45 cm breed in vergelijking met de standaard vaatwassers van 60 cm breed. Maar om in keukenblokken te passen is hun diepte ongeveer 60 cm en hun hoogte ongeveer 85 cm. Dit zijn dezelfde diepte- en hoogtematen als de modellen met standaardbreedte. Er zijn zowel vrijstaande compacte vaatwassers als voor inbouw. 

Je kan de testresultaten en prijzen bekijken in onze vergelijker

vaatwassers vergelijken