Nieuws

Vaatwasser met lift van AEG voor meer comfort

11 mei 2017
lave-vaisselle AEG FSE62800P

De nieuwe Comfortlift-vaatwasser van AEG is uniek: het is de allereerste die het onderste rek omhoog kan laten komen om vlotter in en uit te laden. Een ontegensprekelijk voordeel waar helaas ook kleine nadelen aan zijn verbonden, zo bleek uit onze test. 

Voor mensen met een gevoelige rug is het ongetwijfeld een zegen: een vaatwasser die u niet verplicht om voorover te buigen voor elk bord, elke pan, of bestek die u in- of uitlaadt.

AEG bedacht met de FSE62800P een oplossing voor het probleem door een lift te voorzien die het onderste rek naar boven duwt tot op het niveau van het bovenste rek. Daardoor moet u zich niet langer bukken om in- of uit te laden.

Meer comfort, kleine ongemakken

Op het eerste gezicht biedt die lift alleen maar voordelen. Het systeem laat zich bovendien gemakkelijk bedienen. Ook voor mensen zonder specifieke rugklachten is het zonder meer comfortabeler zo.

Helaas zorgt het liftsysteem voor enkele kleine ongemakken. Zo kunt u moeilijker bij het zoutcompartiment en de filter omdat daar de motor van de lift zit. De omvang van de motor vermindert ook het laadvolume een beetje.

Iets te bruusk

Voorzichtigheid is geboden om het volgeladen rek naar beneden te laten zakken. De lift zet zich namelijk met een kleine schok in werking waardoor de borden tegen elkaar slaan. Houd bij voorkeur het rek vast met uw vrije hand.

Hogere kostprijs

In vergelijking met de meeste vaatwassers is de AEG FSE62800P iets duurder. Wij vonden hem voor € 1 166. De ingebouwde lift wordt uiteraard doorgerekend in de verkoopprijs. Aan u om te bepalen hoeveel het extra comfort u waard is.

Op zoek naar een toestel met de beste prijs-kwaliteitverhouding?

Raadpleeg onze Koopwijzer vaatwassers, en ga voor een Beste Koop uit onze test!

MIELE G7150 SCVI
Bekijk testscore Exclusieve toegang
vanaf
 1.399,00
MIELE G7362 SCVI AUTODOS
Bekijk testscore Exclusieve toegang
vanaf
 1.599,00
MIELE G 7310 SCI BW AUTODOS
Bekijk testscore Exclusieve toegang
vanaf
 1.229,00