Hoe wij testen

Hoe testen wij vaatwassers?

05 december 2019
Hoe wij testen

In deze video zie je op welke manieren wij vaatwassers testen in het labo. Je verneemt ook meer over onze werkwijze, van de aankoop van de toestellen tot de berekening van hun eindscore.

Weging

Als we de score van een vaatwasmachine bepalen, dan nemen we daarbij heel wat verschillende aspecten op in de berekening. Hoe goed wast het toestel, hoe goed droogt het? Maakt het veel lawaai, is het gemakkelijk te gebruiken ... ? Hoe zwaar elke factor doorweegt, zie je hieronder. Elke factor is gewogen op 100, wat meteen ook het totaal van de wegingsfactoren is.

 

De betrouwbaarheid van het merk is dus goed voor 12 % van de totale score. Deze score is gebaseerd op een enquête bij de gebruikers van vaatwassers zelf. Deze enquête gaf ons informatie over de leeftijd van het toestel van de respondenten, over het aantal vastgestelde problemen en de ernst ervan. Ging het bv. om een probleem met de deur, een waterlek, een elektronisch probleem of een defect aan de bedieningsknoppen, een probleem met de filter, de circulatie- of evacuatiepomp, de droogfunctie ...? Elk probleem werd anders gewogen. Ook hoe vaak het toestel effectief werd gebruikt, brachten we in rekening..

Community

Huishoudgerei

community

Gerelateerde discussies