Nieuws

Een Calor-stoomgenerator voor €199,95 bij Eldi? Geen deal, je vindt hem elders goedkoper

Eldi pakt uit met een Black Friday-prijs van € 199,95 (in plaats van € 349,95) voor een stoomgenerator van Calor (model GV9550C0 Pro Express Ultimate). Maar dat is niet de laagste prijs die je voor dit strijkijzer kunt vinden. Geen goede deal dus volgens onze prijsjagers.

25 november 2020
Promo bij Eldi op een stoomgenerator.

In zijn Black Friday-folder, geldig van 23 november tot 6 december, belooft Eldi een fikse korting (43 %) op een stoomgenerator van Calor. Laat je echter niet misleiden door deze mooie korting, want je vindt nog een betere prijs bij concurrent Mediamarkt, waar je momenteel € 179 betaalt in plaats van € 199.

De prijs die Eldi voorstelt is op zich correct, maar de promotie is misleidend. Zoals je kunt zien in de prijshistoriek hieronder was de minimumprijs voor de Calor GV9550C0 Pro Express Ultimate nooit hoger dan € 200 en steeg de gemiddelde prijs nooit boven de € 225.

We beschikken niet over de prijshistoriek van Eldi voor dit product, maar we durven ervan uitgaan dat Eldi nooit de prijs van € 349,95 heeft gehanteerd, zoals ze in hun promo wel laten uitschijnen.

De mening van onze expert strijkijzers en stoomgenerators Wim Billiet: "Deze stoomcentrale slaagde met glans op onze duurzaamheidstest. De strijkkwaliteit is goed op zowel polyester-katoen als katoen. Voor jeans is dit een behoorlijk model. Het gebruiksgemak is ook redelijk. Je kunt de watertank vrij vlot vullen en ledigen, en het toestel heeft weinig tijd nodig om stoom aan te maken. Zowel de thermostaat als de andere knoppen van dit model zijn uiterst praktisch te gebruiken. Het is redelijk vlot te bedienen en het glijcomfort is uitstekend. De vorm van de strijkzool is goed en het ontkalken van het toestel gaat behoorlijk gemakkelijk."

Vergelijk aanbiedingen

Dit voorbeeld toont alweer aan dat het altijd zinvol is om producten en prijzen te vergelijken alvorens in te tekenen op een Black Friday-deal. Op ons Black Friday-platform helpen we jou de bestes deals te vinden voor meer dan 100 producten die door onze experts werden getest en aanbevolen, en nog veel meer.

Naar ons Black Friday-platform