Eerste indruk

Calor tweeny: strijkijzer en stomer in 1 toestel

17 november 2017
calor tweeny

17 november 2017
Calor bestormt de markt van de strijkijzers met een toestel dat een afneembare stomer heeft: Calor Tweeny. Wij zochten naar een meerwaarde van dit toestel met een prijskaartje van € 105, maar bleven op onze honger.

Het 2-in-1-toestel is een trend die we reeds bij andere huishoudproducten zoals koelkasten en wasmachines zagen en met de Calor Tweeny is nu het strijkijzer aan de beurt. Daarin wordt een strijkijzer en een stoomapparaat gecombineerd.

Design

Wat betreft design lijkt het op een kleine stoomgenerator waarbij het strijkijzer in de generatorblok past. Door de achteraan uitstekende strijkijzersteel kun je het toestel niet op zijn hiel plaatsen, wat een klein praktisch ongemak is. Wil je snel even een kledingstuk verleggen op de strijkplank moet je dus het strijkijzer telkens in de generatorblok plaatsen.

Niet voor het grote werk

Op het eerste zicht is de strijkplaat ongeveer de helft kleiner dan van een normaal strijkijzer. Dat zorgt er natuurlijk voor dat je voor grotere oppervlakken langer bezig bent. Daarom lijkt Calor Tweeny in de eerste plaats een strijkijzer om snel tussendoor een paar kledingstukken onder handen te nemen, maar voor het grote werk is een stoomgenerator misschien toch beter.

Strijken goed, stomen onhandig

Kreuken worden wel vrij vlot verwijderd, ook al heeft het strijkijzer geen sproeifunctie. Het stomen is wat moeilijker, maar dat heeft dan vooral te maken met de zoektocht naar een geschikte plek om je kleren op te hangen. Hang je ze aan een houten kast om te stomen, dan kan dat bij regelmatig gebruik sporen nalaten. Erg praktisch is dat stoomgedeelte dus niet bepaald.

Vergemakkelijk je zoektocht

Vind nu het ideale strijkijzer of de perfecte stoomgenerator voor jou. 

Server Error

Afdrukken Versturen via e-mail