Tips

Hoe voorkom je dat je stofzuiger te snel kapot gaat?

14 juli 2022
stofzuiger mondstuk van dichtbij te zien terwijl iemand tapijt stofzuigt

Om te weten hoe lang een stofzuiger onder normale omstandigheden kan meegaan, testen wij de duurzaamheid van de stofzuigers. Bekijk hier wat je kunt doen om je stofzuiger zo lang mogelijk mee te laten gaan.
Als je de levensduur van je stofzuiger wilt verlengen en mechanische, elektrische of elektronische storingen wilt voorkomen, volg dan ons advies op:

  • Zuig geen bouwstof of as op.
  • Als de stofzuiger een zak heeft, vervang je deze wanneer hij vol is. Je kunt ook het reservoir legen en reinigen na elk gebruik om geurtjes te voorkomen.
  • Volg het aanbevolen onderhoud en de regels voor een goed gebruik die in de gebruikershandleiding staan (het is vooral belangrijk te weten of het apparaat wasbare filters, vervangbare filters of andere soorten onderhoud heeft).
  • Bij verlies van zuigkracht, controleer op mogelijke verstopping of scheurtjes in de borstel of de plastic buis, evenals op opeenhoping van vuil in de filters van de stofzuiger.
  • Als je na een paar jaar gebruik tijdens het stofzuigen plotseling een klikkend geluid hoort, een beetje rook ruikt en het apparaat niet meer aangaat, is het mogelijk dat de koolborstels versleten zijn.  

Vergelijk stofzuigers