Tips

Hoe kies je de beste stofzuiger?

22 juli 2022
iemand die tapijt aan het stofzuigen is met op de achtergrond vrouw op de zetel

Wat is de beste stofzuiger? Dit hangt af van je behoeften. Als je overweegt een sledestofzuiger te kopen, de meest verkochte en gebruikte, zijn er een paar dingen waarop je moet letten.

Als je een sledestofzuiger wilt kopen, let je best op de volgende zaken:

  1. Zorg ervoor dat de stofzuiger de oppervlakken van jouw huis goed kan stofzuigen. Dat wil zeggen, als je tapijt hebt, is het beter om een toestel te kiezen dat daar goed op presteert; hetzelfde geldt als je vloer parket is.
  2. Zoek een stofzuiger die weinig energie verbruikt. Hoewel de fabrikanten gedwongen zijn om zich aan een max. elektriciteitsverbruik te houden, hebben zij nog steeds een aanzienlijk verbruik.
  3. Als je er een kiest die sterk en duurzaam is, hoef je het toestel niet al na een jaar moeten vervangen. In onze vergelijkende analyses kijken wij naar de sterkte van de kabelhaspel en de motor, en aan de hand van de enquête naar de betrouwbaarheid van de gebruikers kunnen wij nagaan welke merken het minst snel stuk gaan.
  4. Het is ook belangrijk dat de stofzuiger gemakkelijk in gebruik is: intuïtief, gemakkelijk te hanteren, licht van gewicht, gemakkelijk op te bergen, gemakkelijk om de zak of het reservoir te legen en een duidelijke gebruiksaanwijzing heeft.
  5. Zijn er mensen met een allergie in huis? Kies een stofzuiger met een HEPA-filter. Sommige apparaten zijn niet in staat de deeltjes die zij opzuigen vast te houden. Als dit het geval is, zal een deel van het opgezogen stof weer in de ruimte terechtkomen.
  6. Hoe stabiel je de staaf op het slede-gedeelte kan zetten. Dat is belangrijk voor de opslag van de stofzuiger, maar ook of deze eventueel makkeijk meegenomen kan worden op de trap enz. 
  7. En als hij niet alleen goed maar ook goedkoop is, juichen wij dat uiteraard toe: zoek een stofzuiger met een redelijke prijs.

Op zoek naar een nieuwe stofzuiger aan een goede prijs? Vergelijk stofzuigers in onze koopwijzer

Vergelijk stofzuigers