Dossier

Hoe maak ik koffie met mijn koffiezetapparaat?

24 februari 2022

Een koffiezetapparaat is gemakkelijk om veel koffie in een keer te maken. Het is vrij eenvoudig als je deze stappen volgt.

Je hoeft helemaal geen complexe en dure espressomachine te hebben voor lekkere koffie. Daarbij is een koffiezetapparaat gemakkelijk om veel koffie in een keer te maken. Het is ook gebruiksvriendelijk en eenvoudig.

Eerst moet je ervoor zorgen dat er water in het waterreservoir zit. Zorg ervoor dat de hoeveelheid water, overeenkomt met het aantal tassen koffie dat je wil serveren of drinken. Om het gemakkelijk te maken, kan je je kan vullen met de hoeveelheid water die je wilt en giet dat dan over in het waterreservoir. 

Plaats een filter in de filterhouder en voeg je gekozen gemalen koffie toe. Ook hier is het belangrijk om te bedenken hoe straf je je koffie wilt en hoeveel je er zal maken. Druk dan op start en wacht tot al het water door het koffiezetapparaat gelopen is. 

Als je klaar bent met koffie serveren en er blijft nog wat in de kan, dan kan je de koffiepot terugplaatsen op de warmhoudplaat. Die houdt je koffie tot maximaal 40 minuten warm, nadien schakelt het koffiezetapparaat zichzelf uit. Als je een koffiezetapparaat hebt met een thermoskan, dan behoudt die de koffie langer dan 40 minuten warm zonder extra energie te verbruiken.

Ben je op zoek naar een koffiezetapparaat? Ga naar onze vergelijker voor het beste koffiezetapparaat die bij jouw koffiesmaak past.

Naar de vergelijker

Bekijk ook welke koffie het best bij je past.