Nieuws

Zo vervang je de deurrubber van je frigo

26 december 2022
Laura vervangt deurrubber van een koelkast

Sluit je koelkast niet meer goed of lekt hij? Geen zorgen. Onze collega Laura toont jou in een praktische video hoe je de deurrubber in drie eenvoudige stappen zelf vervangt.

Hoe vervang je een rubber van de koelkast?

Er ligt water op de vloer onder je koelkast. Dit kan het gevolg zijn van een probleem met de rubberen afsluiting. Als je koelkast minder goed sluit, dan gaat hij extra hard werken om je voedingswaren te kunnen koelen. Zo kan er ijs ontstaan aan de binnenkant, dat bij het smelten een plasje water zal vormen onderaan.

Wat heb je nodig om de rubber van je frigo te vervangen?

  • Een bankbiljet (bijvoorbeeld € 10)
  • Een nieuwe rubber

De deurrubber van je koelkast vervangen in 3 stappen

Stap 1: test de sluiting
Om te testen of je frigo nog voldoende sluit, gebruik je best een bankbiljet. Steek het biljet tussen de deur en probeer het op en neer te bewegen. Als je daar moeiteloos in slaagt, is het tijd voor een nieuwe rubberen afsluiting. Wanneer je online een rubber voor je frigo bestelt, let er dan op dat deze bestemd is voor het juiste merk en koelkastmodel zodat de nieuwe deurrubber de juiste afmetingen heeft.
 
Stap 2: vervang de oude deurrubber
Maak de rubber los langs de hoekjes en werk zo toe naar het midden. Plaats de nieuwe rubber op dezelfde manier en begin dus met de hoekjes vast te maken.
 
Stap 3: test de sluiting opnieuw
Om zeker te zijn dat de afsluiting van je koelkast nu wel goed sluit, kun je opnieuw de biljetten-test doen, zie stap 1 hierboven.

Zelf je frigo (leren of laten) herstellen

Heb je een ander probleem met je koelkast of wil je weten waar je reserveonderdelen zoals een deurrubber kunt aankopen? Neem dan een kijkje op onze Repairguide

Herstel zelf je frigo