Nieuws

Combitop van Samsung: kiezen tussen koelen en vriezen

12 april 2017
Samsung  combitop  RT46K6600S9

Samsung heeft een koelkast ontwikkeld waarvan het bovenste gedeelte naar keuze kan worden gebruikt als vriesvak of als koelgedeelte. Op die manier speelt de producent in op de wisselende noden van de consument.

In onze Koopwijzer Koelkasten en diepvriezers kun je de gedetailleerde testresultaten van deze Samsung RT46K6600S9 raadplegen.

Naar de Koopwijzer
Koelkasten en diepvriezers

Overkomt het je ook wel eens dat tijdens feestdagen of bij andere evenementen die je bij je thuis organiseert de koelkast helemaal overvol raakt met eten en drinken voor het hele gezelschap? Het is natuurlijk te gek om louter voor die gelegenheden een tweede koelkast te kopen, want zo’n aankoop is eigenlijk niet rendabel.

Veel bezoek? Extra koelruimte

Bij o.a. Samsung hebben ze aan een andere oplossing gedacht: de Samsung RT46K6600S9. Het is een zogenaamde “combitop”, een koelkast met een diepvriesgedeelte bovenaan. Opvallend is echter dat je de functie van het bovenste gedeelte ook kunt omschakelen naar koelen. Het onderste gedeelte heeft een volume van 261 liter, terwijl het bovenste gedeelte – dat je dus naargelang je behoefte gebruikt als vriezer of als koelkast - nog eens 75,5 liter volume biedt.

Wees vooruitziend

Wanneer je wilt omschakelen van vriesfunctie naar koelfunctie moet je dat natuurlijk wel vooraf een beetje incalculeren zodat je vriesvak (bijna) leeg is op het moment dat je het bewuste vak laat ontdooien. Reken op enkele uren omschakelingstijd vooraleer de aanbevolen temperatuur wordt bereikt.

Flexibel en zuinig

Het spreekt voor zich dat de flexibiliteit van dit toestel een pluspunt is. Ook het energieverbruik is laag en uiteraard nog lager als je het bovenste gedeelte als koelkast gebruikt in de plaats van als vriezer. Op het vlak van onderhoud en isolatie vinden we dat er wel ruimte voor verbetering is.

Raadpleeg de testresultaten

Hieronder kun je zien hoe deze Samsung RT46K6600S9 zich verhoudt tot andere modellen met een vriesvak bovenaan. Klik door naar onze Koopwijzer koelkasten en diepvriezers om specificaties en testresultaten te raadplegen van meer dan 100 andere koelkasten en diepvriezers. Wij vertellen je ook waar je een toestel het goedkoopst kunt kopen, online of bij jou in de buurt.

86 Topkwaliteit
Beste van
de Test
Koelkasten met diepvriezer onderaan
vanaf  699,00
79 Topkwaliteit
Beste
Koop
Koelkasten met diepvriezer onderaan
vanaf  499,00
79 Topkwaliteit
Beste
Koop
Koelkasten met diepvriezer onderaan
vanaf  524,00