Eerste indruk

Siemens KG36NHI32: kijk vanop afstand in je koelkast

06 december 2017

Een slimme koelkast met een ingebouwde camera waardoor je van in de winkel kan zien welke voedingswaren je nog hebt: dat kan interessant zijn. De app die je smartphone met je koelkast verbindt is bovendien erg gebruiksvriendelijk.

Siemens KG36NHI32 behoort tot dezelfde soort smart-koelkasten als de Bosch KGF56PI40 die we eerder ook al bespraken en is te koop vanaf € 749. Het toestel van Bosch kost minstens € 999.

Camera biedt voordelen

Een nieuwigheid in vergelijking met dat model is de camera in het koelgedeelte van deze Siemens die je toelaat om de voedingswaren te bekijken vanop afstand, dus ook van in de winkel bijvoorbeeld.

Dankzij die camera zie je meteen of er nog geraspte kaas is voor bij de pasta dan wel of er nog genoeg boterhambeleg is. Je kunt hem eventueel ook al bekijken als je nog op je werk bent om te weten of je op weg naar huis nog langs de winkel moet voor ingrediënten voor je avondeten.

Een minpuntje is wel dat de groenteschuif niet zichtbaar is. Je moet in elk geval rekening houden met de camera als je je etenswaren in de koelkast steekt zodanig dat ze goed zichtbaar zijn via de camera.

Handige app

Bovendien is de Home Connect app zeer gebruiksvriendelijk. Je kunt hem gemakkelijk installeren en nog voor je je koelkast hebt gekocht, kun je de app al uitproberen om te zien hoe hij werkt. De app is beschikbaar voor zowel Android (versie 7.0) als voor Apple (iOS 10.3.3).

Net als bij vorige modellen is het display van de koelkast erg gevoelig. We zouden het beter vinden moest je het kunnen vergrendelen zodat je niet per ongeluk de instellingen kunt aanpassen.

Op zoek naar een koelkast?

In onze Koopwijzer koelkasten en diepvriezers vind je de gedetailleerde resultaten van een 90-tal toestellen die wij getest hebben op hun prestaties, energieverbruik en gebruiksgemak. Je kunt er ook terugvinden in welke winkel of webshop je het toestel van je keuze het goedkoopst kunt kopen.

86 Topkwaliteit
Beste van
de Test
Koelkasten met diepvriezer onderaan
vanaf  699,00
85 Topkwaliteit
Koelkasten met diepvriezer onderaan
vanaf  1.029,00
84 Topkwaliteit
Koelkasten met diepvriezer onderaan
vanaf  1.256,00