Eerste indruk

Koelkast van Bosch maakt voedsel kopen en bewaren gemakkelijker

03 augustus 2017
Koelkast Bosh "Home Connect"

Een koelkast die je kunt besturen via een app: dat is de nieuwe hype uit de frigowereld. Een van de eerste zogenaamd “home connected” modellen is Bosch KGF56PI40. Via de bijhorende app krijg je informatie over o.a. de producten of de temperatuur in de koelkast die je zelf vanop afstand kunt aanpassen.

Stel je voor, je staat in de supermarkt en je moet nieuwe voedingswaren kopen voor in je koelkast, maar je weet niet wat je nog hebt. Of: je zit op kantoor en beseft ineens dat de wijn in de frigo extra gekoeld moet zijn voor een etentje die avond. Je opent je app en bekijkt wat je nog nodig hebt of stelt de temperatuur bij. Dat kan allemaal probleemloos met de Bosch KGF56PI40 (€ 1 142 à € 1 500).

Installatie van de app

De Bosch Home Connect app is zowel beschikbaar in de Google Play Store als in de IOS App Store, versie 3.2.0. Via een wifiverbinding kun je met de app je koelkast vanop afstand “beheren”. De verbinding werkt goed, maar wegens een ontoereikende handleiding moet je wel zelf uitvissen hoe je ze installeert.

Privacy en gebruiksgemak

Denk er in elk geval aan dat je je persoonlijke gegevens goed beveiligt. Eenmaal alles is geïnstalleerd, kun je de temperatuur aanpassen, de supervriesfunctie aanzetten voordat je thuiskomt met de boodschappen of een melding ontvangen als je de deur hebt laten openstaan. Dat laatste gebeurt wel alleen als de app is geopend, wat uiteraard niet ideaal is. De app is gebruiksvriendelijk, maar de schermweergave is nog voor verbetering vatbaar.

Hoef je niet per se een koelkast met wifi? Geen nood, in onze Koopwijzer koelkasten vind je keuze uit genoeg andere modellen!

SAMSUNG RB34T600DSA/EF
Bekijk testscore Exclusieve toegang
vanaf
 519,00
SAMSUNG RB34T602DSA/EF
Bekijk testscore Exclusieve toegang
vanaf
 579,00
SAMSUNG RB36T600CS9
Bekijk testscore Exclusieve toegang
vanaf
 699,00