Nieuws

Nespresso Vertuo: het formaat van je kop koffie kies je zelf, het merk niet

04 september 2019

04 september 2019
Vertuo. Zo heet de nieuwe technologie van Nespresso waarmee je zelf de grootte van je kop koffie bepaalt door te kiezen uit verschillende capsuleformaten. Interessant concept, maar het verplicht je wel om Nespressokoffie te drinken.

In het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk is ze al gelanceerd, begin september komt ze ook in België op de markt: de Vertuo-machine van Nespresso. Het nieuwe toestel werkt met verschillende capsuleformaten die je de vrije keuze laten om een klein kopje of een grote beker koffie te zetten. Maar heb je zin in iets anders dan Nespressokoffie, dan is dat jammer, want capsules van andere merken zijn niet compatibel met de nieuwe machine.

Espresso, dubbele espresso, gran lungo of een beker

Ziedaar de vier formaten waaruit je zult kunnen kiezen aan de privékoffiebar die binnenkort misschien in jouw keuken staat. Elke capsule is voorzien van een streepjescode. Aan de hand daarvan kan de machine het formaat herkennen en de juiste dosis water toevoegen, Om te genieten van dit nieuwe snufje volstaat het dus niet om enkel de capsules te kopen, je moet ook investeren in een nieuwe machine.

Kiezen kost geld

De Vertuo-machines zijn te koop vanaf € 150. Of dat duur of goedkoop is, valt moeilijk te zeggen, want er zijn momenteel geen vergelijkbare toestellen op de markt. Hetzelfde geldt voor de prijs van de capsules. Voor een Vertuocapsule betaal je 40 cent, terwijl een klassieke Nespressocapsule 37 cent kost en een kopje Dolce Gusto 32 cent. Je kunt natuurlijk enkel de prijs van de machines vergelijken, maar een realistischer beeld krijg je als je de prijs per kop koffie vergelijkt. Door in plaats van een Nespressomachine koffiebonen te gebruiken in een koffiezetapparaat of een cafétière met doorduwmechanisme kun je ongeveer € 200 per jaar besparen.

Om in het oog te houden

We zien er erg naar uit om deze machine te testen en ons oordeel erover te kunnen vellen. Onze zusterorganisaties in andere landen die het toestel al wel getest hebben, spreken van een traag werkende, maar wel vrij stille machine. Ook al stoort het gebrek aan marktconcurrentie voor dit toesteltype ons, over de nieuwe technologie zijn we wel positief. Behalve dan als Nespresso van Vertuo zijn standaardsysteem maakt waarin je geen koffiecapsules van andere merken kunt gebruiken. Het mag niet zijn dat je verplicht wordt Nespressokoffie te drinken.

Liever een klassieke espressomachine?

Zoek je een echte espressomachine? Ga dan naar onze koopwijzer espressomachines om je keuze te maken uit meer dan 100 geteste toestellen.

KRUPS EXPERT XN6008
88
Bekijk onze testresultaten

Krijg exclusieve toegang

vanaf
 171,99
MELITTA BARISTA SMART T F830-102 BLACK
88
Bekijk onze testresultaten

Krijg exclusieve toegang

vanaf
 780,00
MELITTA BARISTA SMART T SILVER BLACK F830-101
88
Bekijk onze testresultaten

Krijg exclusieve toegang

vanaf
 750,00
User name

Deelnemen aan de discussie

Deel je mening of stel je vraag in de groep In de keuken van onze community Huishoudgerei .

3 reacties

User name
KATHLEEN VAN QUICKENBORNE
10/09/2019

Ik ben verbaasd geen woord van kritiek te lezen op het ecologische aspect van al dat capsule-gedoe. Hoeveel extra plastic en aluminium komt er niet in het milieu terecht door het veelvuldig gebruik van al deze trendy machines? Mijn mening is dat dergelijke toestellen zelfs niet op de markt zouden mogen toegelaten worden... Toestellen van het type "Senseo" met papieren filterpads maken het ons toch ook al gemakkelijk? En waarom worden de fabrikanten niet onder druk gezet om herbruikbare cups te ontwikkelen? Daar zou je dan statiegeld kunnen op heffen, bijvoorbeeld.

User name
EDWARD WINNEPENNINCKX
26/09/2019

Blijkbaar weet mevr. Quickenborne niet dat je deze capsules in een bijgeleverde zak kan terug brengen ter resiclatie.

User name
JOS VERBOVEN
09/10/2019

Mevrouw, deze capsules kunnen gratis terug worden ingeleverd in de winkel of besteller. Daar worden o.a. fietsen van gemaakt. Dus een minimum aan impact op het milieu.

Community

Huishoudgerei

community

Gerelateerde discussies