Nieuws

Nespresso Vertuo: het formaat van je kop koffie kies je zelf, het merk niet

04 september 2019

Vertuo. Zo heet de nieuwe technologie van Nespresso waarmee je zelf de grootte van je kop koffie bepaalt door te kiezen uit verschillende capsuleformaten. Interessant concept, en de machine scoort ook goed in onze test, maar je kunt er wel enkel Nespressokoffie mee drinken.

In het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk was ze al gelanceerd, en nu is ze ook in België op de markt: de Vertuo-machine van Nespresso. Het nieuwe toestel werkt met verschillende capsuleformaten die je de vrije keuze laten om een klein kopje of een grote beker koffie te zetten. Maar heb je zin in iets anders dan Nespressokoffie, dan is dat jammer, want capsules van andere merken zijn niet compatibel met de nieuwe machine.

Espresso, dubbele espresso, gran lungo, alto of een beker

Ziedaar de vijf formaten waaruit je zult kunnen kiezen aan de privékoffiebar die binnenkort misschien in jouw keuken staat. Elke capsule is voorzien van een streepjescode. Aan de hand daarvan kan de machine het formaat herkennen en de juiste dosis water toevoegen, Om te genieten van dit nieuwe snufje volstaat het dus niet om enkel de capsules te kopen, je moet ook investeren in een nieuwe machine.

Kiezen kost geld

De Vertuo-machines zijn te koop vanaf € 150. Of dat duur of goedkoop is, valt moeilijk te zeggen, want er zijn momenteel geen vergelijkbare toestellen op de markt. Hetzelfde geldt voor de prijs van de capsules. Voor een Vertuocapsule betaal je 45 tot 70 cent, terwijl een klassieke Nespressocapsule 37 cent kost en een kopje Dolce Gusto 32 cent. Je kunt natuurlijk enkel de prijs van de machines vergelijken, maar een realistischer beeld krijg je als je de prijs per kop koffie vergelijkt. Door in plaats van een Nespressomachine koffiebonen te gebruiken in een koffiezetapparaat of een cafétière met doorduwmechanisme kun je ongeveer € 200 per jaar besparen.

Een goede machine

Nespresso Vertuo kwam uit onze test als een traag werkende, maar vrij stille machine die goede koffie serveert.  Ook al stoort het gebrek aan marktconcurrentie voor dit toesteltype ons, over de nieuwe technologie zijn we wel positief. Behalve dan als Nespresso van Vertuo zijn standaardsysteem maakt waarin je geen koffiecapsules van andere merken kunt gebruiken. Het kan niet zijn dat je verplicht wordt Nespressokoffie te drinken.

Liever een klassieke espressomachine?

Zoek je een echte espressomachine? Ga dan naar onze koopwijzer espressomachines om je keuze te maken uit meer dan 100 geteste toestellen.

SAGE CREATISTA PRO SNE900BSS4EBL1
Bekijk testscore Exclusieve toegang
vanaf
 579,00
SAGE CREATISTA PLUS BLACK TRUFFEL
Bekijk testscore Exclusieve toegang
vanaf
 449,00
SAGE CREATISTA PLUS SEA SALT
Bekijk testscore Exclusieve toegang
vanaf
 397,00
User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

6 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

24/02/2020

Hier bij ons is het nieuw, maar 'Vertuo' bestaat al sinds 2014 in de Verenigde Staten - omdat Amerikanen liever grote koppen koffie drinken. Ik ben er nu ook voor gevallen, nadat mijn eerste Nespresso-machine begon te lekken (na tien jaar !).

Er wordt een streepjescode gelezen tijdens het ronddraaien van de Vertuo-capsule om die te herkennen en dus te weten hoeveel water er moet komen en hoe heet het water moet zijn.

Door die elektrisch-bewegende onderdelen vrees ik dat deze machine het géén tien jaar zal uithouden ... (de capsules roteren aan 7.000 toeren per minuut en ook de klep om er een capsule in te steken opent enkel gemotoriseerd i.p.v. manueel-mechanisch).

Bezoekers thuis zijn zeer te spreken over de koffie die ik hun nu aanbied, maar zowat iedereen oppert dat Nespresso 'Vertuo' voornamelijk heeft uitgebracht opdat ze opnieuw de enige zouden zijn met dat soort capsules i.p.v. dat je die in elke supermarkt bij andere koffiemerken kan kopen. Geen idee of dat zo is, maar ik ben al blij dat ik 'Italiaanse' koffie in 'Amerikaanse maat' kan zetten.

Uiteindelijk zijn die nieuwe capsules ook goedkoper dan de oude als je rekening houdt met de hoeveelheid koffie uit één nieuwe capsule ...

Meld je aan om toegang te krijgen.

10/09/2019

Ik ben verbaasd geen woord van kritiek te lezen op het ecologische aspect van al dat capsule-gedoe. Hoeveel extra plastic en aluminium komt er niet in het milieu terecht door het veelvuldig gebruik van al deze trendy machines? Mijn mening is dat dergelijke toestellen zelfs niet op de markt zouden mogen toegelaten worden... Toestellen van het type "Senseo" met papieren filterpads maken het ons toch ook al gemakkelijk? En waarom worden de fabrikanten niet onder druk gezet om herbruikbare cups te ontwikkelen? Daar zou je dan statiegeld kunnen op heffen, bijvoorbeeld.

Meld je aan om toegang te krijgen.

09/10/2019
, Gereageerd:

Mevrouw, deze capsules kunnen gratis terug worden ingeleverd in de winkel of besteller. Daar worden o.a. fietsen van gemaakt. Dus een minimum aan impact op het milieu.

Meld je aan om toegang te krijgen.

26/11/2019
, Gereageerd:

Dat is inderdaad zo. En weet u hoe men dit noemt? Greenwashing

Meld je aan om toegang te krijgen.

26/09/2019
, Gereageerd:

Blijkbaar weet mevr. Quickenborne niet dat je deze capsules in een bijgeleverde zak kan terug brengen ter resiclatie.

Meld je aan om toegang te krijgen.

26/11/2019
, Gereageerd:

Blijkbaar weet mijnheer Winnepennnckx niet dat
1. Zelfs niet 1 capsule op 3 van alle Nespresso capsules effectief gerecycleerd worden www.rtbf.be/.../detail_plus-de-7-milliards-de-capsules-nespresso-valsent-a-la-poubelle
2. Recycleren wilt niet zeggen geen afval als je weet dat het aluminium naar Duitsland moet gaan, het niet recycleerbaar afval naar Italië en de "gerecycleerde" capsule? Die wordt in Zwitserland gevuld...
3. First re-use, then reduce and eventually recycle. Mevr. Van Quickenborne heeft dus wel een punt...

Community

Huishoudgerei

community

Gerelateerde discussies