Nieuws

Trebs ComfortCook: grillen met infrarood

02 november 2015
Comfort Cook

Deze tafelgrill gebruikt infraroodstralen om vlees, vis en groenten te bakken of te grillen. Het toestel belooft u een avondje gezond kokkerellen met vrienden of familie, want er is geen vetstof nodig. De bakresultaten vallen echter tegen…

Deze tafelgrill van Trebs is te koop vanaf € 139 en valt op omdat hij werkt met infraroodstralen. Daardoor zou voedsel sneller opwarmen en zou de hittepenetratie beter zijn. Het zou ook vermijden dat nuttige voedingsbestanddelen worden geëlimineerd. Er is geen boter of olie nodig, wat het natuurlijk gezonder maakt. Dat bakken met infrarood zoveel beter is, hebben we met dit model echter niet ondervonden.

Trage starter en onduidelijke knop

Om te beginnen is er geen verklikkerlampje dat aangeeft wanneer de bakplaat warm genoeg is. Volgens de handleiding zou de plaat klaar zijn na vijf minuten, maar tijdens onze test begon het eerste stuk voedsel pas na 15 minuten te sissen – zelfs in de hoogste temperatuurstand.

De temperatuurknop duidt niet aan hoe hoog de werkelijke temperatuur is of voor welke bereiding een temperatuurinstelling dient. Helaas maakt de handleiding u daarover ook niet veel wijzer.

Voedsel bakt te onregelmatig

De bakplaat warmt niet op alle plaatsen evenveel op. Vooral aan de randen bleek de temperatuur niet hoog genoeg. Wij testten deze grill met zowel gemarineerd als niet-gemarineerd vlees, vis en groenten, maar bij een groot deel van het voedsel was alleen de buitenkant goed gebakken en bleef de binnenkant rauw. Hoewel er in principe geen boter of olie nodig is, bleek het gemarineerde voedsel beter te bakken dan het niet-gemarineerde.

Zeer gemakkelijk om te reinigen

Door de antikleeflaag is de bakplaat nadien zeer goed te reinigen. De plaat bestaat uit twee demonteerbare stukken die met wat warm water en een zachte doek opnieuw proper te krijgen zijn.

Met een opvangbakje, dat u kunt losmaken en eenvoudig kunt wassen, wordt olie van de etenswaren handig verwijderd.

Ons oordeel

Dit kooktoestel bewijst echter niet dat grillen met infrafrood zoveel handiger en sneller gaat. Het voedsel wordt soms te traag en onregelmatig opgewarmd. Gezien de slechte bakresultaten en de hoge prijs raden wij de ComfortCook dan ook niet aan.