Nieuws

Drie populaire Senseomodellen vergeleken

25 september 2017
senseo

Heb jij ook een goede kop koffie nodig om ‘s morgens wakker te worden? Er zijn uiteraard heel wat systemen waaruit je kunt kiezen, maar dit keer bekijken we drie populaire modellen van Senseo.

Zweer jij bij de toestellen van Senseo voor je shot cafeïne, maar weet je niet welk model te kiezen? Lees hier ons oordeel over drie populaire Senseomodellen.
Senseo Original HD7804/70 (€ 75)

Dé klassieker onder de Senseotoestellen. De smaak is goed en het toestel is gebruiks- en onderhoudsvriendelijk. Het waterreservoir kan bovendien in de vaatwasser. Het opwarmen duurt wel tamelijk lang waardoor je eventjes moet wachten voor je de koffie kunt zetten.

Senseo Viva Café HD7829/00 (€ 85)

Voor € 10 meer dan de Original, onderscheidt dit toestel zich door de ingebouwde techniek: een kleine hoeveelheid heet water wordt over de pad gegoten vlak voordat je koffie zet. Het idee daarachter is dat het de smaak van de koffie versterkt, maar ons smaakpanel merkte geen verschil met de Original.

Andere kleine verschillen met de Original: een verkliklampje dat aangeeft wanneer je moet ontkalken, een verstelbare tuit voor kopjes van verschillende hoogte en de functie “Onmiddellijk starten” waarmee je in principe het toestel sneller kunt opwarmen, maar in de praktijk bleek dit alleszins niet het geval.

Kortom, stel jezelf de vraag of het waard is om daarvoor € 10 meer te betalen.

Philips HD7892/00 Senseo Switch (€ 85)

Dit toestel kan ook dienstdoen als een klassiek koffiezetapparaat met een koffiekan. Wij hebben alleen de test voor koffiezetapparaten gedaan en daarop scoorde hij redelijk goed. De smaak van de koffie is goed en het toestel is gebruiksvriendelijk. De koffie blijft echter niet heel lang warm in de kan die nochtans een isolatiekan is.

Ben je toch eerder op zoek naar een echte espressomachine? Raadpleeg dan onze Koopwijzer espressomachines om je keuze te maken uit meer dan 100 door ons geteste modellen.