Nieuws

Nespresso Prodigio, koffiezetten... met een app

14 april 2016
nespresso-prodigio

Het lijkt erg futuristisch, maar het is toch realiteit: vanuit uw bed uw koffiezetapparaat de opdracht geven om een kopje koffie te zetten. De Nespresso Prodigio en bijhorende app katapulteren u naar de toekomst. Zorg er wel voor dat er een kopje klaarstaat en er een capsule in het toestel zit...

Bent u op zoek naar het koffiezetapparaat dat het best bij u past? 

De Nespresso Prodigio (Krups en Magimix)  is sinds 15 maart verkrijgbaar en zet koffie voor u, wanneer u dat wenst, simpelweg door via een smartphone app de opdracht daartoe te geven. Bovendien krijgt u via de app ook informatie over wanneer de volgende onderhoudsbeurt nodig is en hij houdt bij hoeveel capsules u nog in voorraad hebt. U moet wel zelf manueel ingeven wanneer u uw voorraad hebt bijgevuld. Gebruikte capsules worden automatisch afgevoerd naar een reservoir dat tussen 14 en 19 capsules kan opvangen.Als u de Nespresso Prodigio & Milk koopt, zit er ook een Aeroccino melkschuimer bij.

Met welke mobiele toestellen?

Om het apparaat te verbinden met uw tablet of smartphone hebt u zowel bluetooth als wifi nodig. Let op, want met Apple-producten lukt het alleen vanaf de iPad 3e generatie, iPad Air en iPad Mini. Voor smartphones hebt u minstens een iPhone 4S nodig. Het vereiste bestuurprogramma is iOS 8.1 of latere versies. Voor Androidtoestellen hebt u dan weer minstens een Samsung S4 of latere versies nodig en als besturingssysteem Android 5.0 of recenter.

Beperkingen

Vooraleer u wegdroomt, willen we toch een aantal beperkingen van het toestel aankaarten. Zo is het niet mogelijk om meer dan één kop koffie vooraf te programmeren, dus u kunt ook geen twee kopjes tegelijk zetten. Bovendien moet u zelf altijd zorgen dat er een kop klaarstaat en er een capsule in het toestel zit. U moet altijd zorgen dat uw smartphone of tablet is verbonden met de Nespresso Prodigio als u een koffie zet, zoniet kan hij niet meer correct bijhouden wanneer een onderhoudsbeurt nodig is of wanneer u uw capsulevoorraad moet bijvullen.  

Onze indruk

We hebben de Nespresso Prodigio zelf al kort getest en stelden vast dat de bluetooth-verbinding tussen het toestel en een iPhone niet altijd vlot werkt. Dat is nochtans nodig om de app te activeren en de info over onderhoud en capsulevoorraad up to date te houden. Ook bleek dat u alleen een koffie kunt programmeren voor binnen de eerstvolgende 24 uur. Los van deze bemerkingen werkte de functie goed.

De richtprijs voor het basismodel is €199, voor het model met Aeroccino melkschuimer betaalt u € 249.