Nieuws

Moulinex Cookeo: te mooi om goed te zijn

27 maart 2013
Cookeo

Moulinex heeft met de Cookeo een nieuwe generatie snelkookpan ontwikkeld. Ze ziet er erg leuk uit, maar vertoont storende mankementen tijdens de bereidingen.

De Cookeo is een elektrische snelkookpan, met een kleurendisplay, en een handige bedieningsknop. Volgens de fabrikant kunt u er niet enkel afzonderlijke bestanddelen van een maaltijd (groenten, vlees, vis, rijst) mee klaarmaken, maar ook volledige gerechten.

Stap voor stap begeleiding schiet tekort

Bij het eerste gebruik namen we een geur van plastic waar, maar dat bleek normaal (de handleiding waarschuwt er zelfs voor). Eenmaal we begonnen aan de (eenvoudige) gerechten zoals kip met rijst of stoofvlees, werden we wel een beetje aan ons lot overgelaten. De ingrediënten worden op het schermpje getoond, maar we moesten zelf zien te achterhalen of bv. de groenten in stukken moesten worden gesneden, en of en wanneer we moesten roeren. Hier schoot de “stap voor stap begeleiding” duidelijk tekort.

Ook duidelijke aanwijzingen om te kruiden kwamen er niet, waardoor de kip nogal flets uitviel. Het stoofvlees werd niet goed dichtgeschroeid en verloor vocht omdat de Cookeo de instructie gaf om het vlees in de pan te doen vooraleer deze op temperatuur was. En een groot stuk rosbief bleek niet gemakkelijk om te draaien in de diepe, smalle pan.

Af en toe waren er zonder aanwijsbare reden bieptonen te horen tijdens het kookproces, wat erg verwarrend was. Terwijl het auditief signaal om een bepaalde actie te ondernemen (bv. het bruinen van vlees) dan weer ontbrak. De functie “express cooking” werkte wel goed.

Leuk, maar niet onmisbaar

De Moulinex Cookeo is mooi om in uw keuken te zetten (het design won een award), de buitenkant wordt niet te warm tijdens het gebruik, maar het toestel heeft verder geen echte meerwaarde. Onduidelijke of ontbrekende instructies, onverklaarbare bieptonen, het feit dat er enkel recepten zijn voor 2, 4 of 6 personen en  niet voor één iemand … Ook lastig is dat bij het toestel geen boekje met recepten wordt bijgeleverd. We konden dit downloaden, maar niet in het Nederlands. Ronduit storend!

Een toestel dus met heel wat ergernissen. En daarvoor betaalt u natuurlijk geen € 250.