Nieuws

KitchenAid Artisan Magnetic Blender: enkel voor smoothies of cocktails

04 april 2016
Kitchen Aid

De KitchenAid Artisan Magnetic Blender past zijn snelheid en kracht aan aan de ingrediënten in de mengbeker. Deze nieuwe technologie komt wel met een serieus prijskaartje van € 700. Wij vinden die prijs niet verenigbaar met de teleurstellende prestaties voor een aantal functies.

Bent u op zoek naar de ideale keukenhulp?

  • Bekijk nu onze koopwijzer blenders en maak de goede keuze.

Dankzij vier vooraf ingestelde programma’s en de baanbrekende technologie “IntelliSpeed” past deze KitchenAid blender de snelheid en het vermogen aan in functie van de ingrediënten. Krachtige magneten onderin het toestel zorgen er niet alleen voor dat de mengbeker op zijn plaats blijft zitten, maar ze drijven ook de blendermessen aan. Daardoor kunnen zelfs de moeilijkste ingrediënten worden fijngesneden zoals ijsblokjes of vezelrijk groenten en fruit.

Voor elke bereiding een programma

De vier programma’s zijn om sap, soep (of saus), milkshakes en ijsdranken (of smoothies) te maken. U hoeft alleen maar de ingrediënten in mengbeker te doen en één van de programma’s te selecteren. Het smoothieprogramma stopt automatisch na 1 minuut en 5 seconden. Wilt u toch uw smoothie wat fijner maken, kunt u volgens de handleiding ook het sap-programma gebruiken. Bij ons werkte dat goed. 

De mengbeker

De mengbeker heeft een volume van 1,7 liter en dankzij zijn unieke vorm wordt de inhoud recht naar de messen gedreven. Het nadeel van die vorm is dat de inhoud soms moeilijk volledig uit de beker gaat omdat een deel onderaan blijft hangen. 

Conclusie

Wij vonden het een luidruchtig en zwaar toestel – het weegt 10 kg – dat niet zo goed presteert voor niet-vloeibare voeding zoals het malen van noten of kruiden, maar ook babyvoeding. Kaas raspen en ijs vermalen, ging dan weer wel erg vlot, net als de bereiding van vloeibare voeding of dranken. Wij raden dit toestel alleen aan als u de perfecte smoothie of cocktail wilt maken en bereid bent een fikse prijs te betalen. Wij verwachten voor die prijs echter ook goede prestaties voor de andere functies.