Nieuws

Heating blenders ideaal voor soep, maar ook andere functies

24 september 2015
Blenders

Heating blenders zijn voornamelijk geschikt om soep te maken, maar ze hebben vaak nog een of meerdere andere functies. Wij hebben vijf blenders getest met een prijskaartje tussen 70 en 200 euro. De resultaten waren zeker niet altijd evenredig met de prijs.

Inleiding

U bent op zoek naar een gemakkelijke manier om soep te maken? Een heating blender zou een oplossing kunnen zijn. Naargelang van het model kunt u tussen 1,2 en 1,3 liter soep bereiden. Naast soep bereiden, hebben de door ons geteste blenders nog minstens een andere functie in hun repertoire. Dat gaat van het bereiden van smoothies, milkshakes, sauzen, appelcompotes, gestoomde groenten tot zelfs ...ijs vermalen.

Wat hebben we getest?

De blenders werden getest op verschillende onderdelen. Voor koken en mixen gebruikten we bij elk model het programma dat door de fabrikant wordt aanbevolen. Om na te gaan hoe gebruiksvriendelijk alle blenders zijn, lazen we de handleiding na en controleerden we hoe gemakkelijk de blender kan worden afgebroken en opgezet. Is hij gemakkelijk schoon te maken? Werkt hij naar behoren? Kunt u hem vlot verplaatsen of opbergen? Het zijn allemaal parameters om de gebruiksvriendelijkheid te meten.

Voor de veiligheid van het toestel letten we vooral op hoe warm de buitenkant wordt wanneer de binnenkant wordt opgewarmd. Aan de hand van het aantal programma’s en eventuele bijkomstige functies van elk toestel beoordeelden we de veelzijdigheid. Ten slotte hielden we ook nog rekening met het geluid en bekeken we hoeveel energie elk toestel verbruikt om zowel vloeibare soep als soep met stukjes groenten in te bereiden.