Nieuws

Het onvervulde potentieel van Domo My Coffee

09 juli 2015
Domo My Coffee

Met deze Domo My Coffee maakt u koffie zowel met pads als met gemalen koffiebonen. Het zwarte goud loopt rechtstreeks in een meeneembeker. Handig ’s morgens, maar de smaak stelt teleur.

Op zoek naar een nieuwe espressomachine? Overloop alle modellen en maak de juiste keuze dankzij onze Koopwijzer espressomachines.

Koffie maken is doodeenvoudig met Domo Do 440 K My coffee: u giet water in het reservoir, u vult gemalen koffie bij of steekt een pad in en drukt op start. We vonden geen informatie over de aanbevolen hoeveelheid gemalen koffie die u moet gebruiken. Gebruikt u pads, dan luidt het advies om twee pads te gebruiken om de meeneembeker te vullen, al vonden wij het maar flauwe koffie. De smaak valt ook tegen. Die is beter als u koffie maakt met gemalen koffiebonen, maar dan hangt het toestel nadien binnenin vol met koffiepoeder waardoor u het telkens grondig moet schoonmaken.

De meeneembeker: handig?

Het deksel van de meeneembeker krijgt u moeilijk open en dicht. De drinkopening zit ook iets te ver van de rand waardoor het niet aangenaam drinken is. Tot overmaat van ramp merkten we dat de beker lekt ls hij heen een weer wordt geschud zoals wanneer u hem in een draagtas meeneemt. Het model past wel in een bekerhouder in uw wagen. De rubberen greep is handig en de beker is goed geïsoleerd zodat hij niet te warm wordt aan uw handen.

Interessant concept, slechte uitvoering

Het concept met de meeneembeker vinden we wel interessant voor wie ’s morgens snel een koffie voor onderweg wil meenemen. Helaas toont dit toestel te grote gebreken om een aanrader te zijn. Dan bent u wellicht toch beter met een gewone thermos waarin u koffie meeneemt die u met een klassiek espressotoestel hebt gemaakt.