Koopgids

Koopgids digitale keukenweegschalen

21 september 2022
Nauwkeurig wegen met een digitale keukenweegschaal

Een nauwkeurige digitale weegschaal is onmisbaar om precies de juiste hoeveelheid ingrediënten af te wegen voor je recepten. Lees hier waaraan je een goede elektronische keukenweegschaal herkent.

Weegbereik en nauwkeurigheid

Digitale of elektronische weegschalen kunnen meestal gewichten tot 5 kg aan. Sommige wegen maar tot maximaal 3 kg, enkele kunnen tot 10 of zelfs 20 kg aan. Kies een weegschaal die de gewichten aankan die jij er plant op te leggen.

Een goede digitale weegschaal weegt tot op de gram nauwkeurig, om het even of je het gewicht in het midden of bij de rand op het weegplatform zet, en geeft het gemeten gewicht ogenblikkelijk weer op het schermpje. Dat hebben we in het labo getest met geijkte gewichtjes van 1 gram tot 1 kilogram en met ingrediënten voor cake en brood. Ga naar onze vergelijker om te zien hoe de geteste weegschalen scoren op nauwkeurigheid en reactiesnelheid.

Naar de prijsvergelijker keukenweegschalen

Een digitale weegschaal is altijd betrouwbaarder dan een analoge of mechanische weegschaal. Die is meer geschikt als je zwaardere zaken moet wegen en niet tot op de gram precies het gewicht moet weten. Door hun retro uiterlijk kunnen mechanische weegschalen een stijlvolle blikvanger zijn in het keukeninterieur.