Koopgids

Koopgids friteuses

22 juli 2020
koopgids friteuses

Waar moet je op letten bij je keuze? Welke vragen moet je je stellen om het meest geschikte model te vinden? In onze aankoopgids vind je meer uitleg en advies.

Types van friteuses

Welke soorten friteuses zijn er?

Friteuse met olie:  een klassieke friteuse werkt met frituurolie of -vet. Je legt de eetwaren in het mandje en dompelt ze onder in de bak met hete olie.

Voordelen

  • Hiermee maak je de lekkerste frietjes
  • De bereidingstijd is vrij kort

Nadelen

  • De frietjes zijn calorierijker dan deze uit de heteluchtfriteuse
  • Je moet om de 5 à 6 bakbeurten olie of vet verversen en dat is niet zo'n leuk werkje.


Heteluchtfriteuse
: dit type van friteuse bakt de eetwaren met hete lucht en slechts een scheutje olie. 

Voordeel

  • Dit is een minder ongezonde bereidingswijze, aangezien er door olie op te hoge temperaturen te verhitten, kankerverwekkende stoffen kunnen ontstaan.
  • Je kunt er meerdere dingen in bereiden, met de meeste gesofisticeerde kun je kippenbouten bakken, loempia’s klaarmaken, cakes en quiches maken of zelf vis heteluchtfriteuse in sommige gezinnen een oven vervangen.

Nadelen

  • Soms zien de bereide eetwaren er minder smakelijk uit en zijn ze minder knapperig.
  • De bereidingstijd is langer dan met een klassieke friteuse.