Koopgids

Zo kies je een goed koffiezetapparaat

08 december 2020
Koffiezetapparaat met filter.

Om een lekker kopje koffie te zetten hoef je niet per se een gesofistikeerd espressotoestel met capsules of pads aan te schaffen. Ook met het traditionele koffiezetapparaat met filter kun je best lekkere koffie bereiden. Met onze kooptips haal je een goed toestel in huis.

Reinigen en ontkalken

Bij een filterkoffiezetapparaat komt de koffie niet rechtstreeks in contact met de machine, wat het onderhoud veel gemakkelijker maakt dan bij een automaat die bonen maalt. Maar ook filterapparaten worden vies. En dan is het een pluspunt als je de onderdelen vlot kunt losmaken en in de vaatwasser kunt afwassen.

Door het koffiezetapparaat regelmatig te ontkalken blijft de koffie niet alleen lekker, maar gaat je toestel ook langer mee. Hoe vaak je moet ontkalken, hangt af van het type toestel en de waterhardheid in je regio. Kijk in de handleiding voor het advies van de fabrikant. Sommige modellen laten een geluidssignaal horen wanneer ze moeten worden ontkalkt.


User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

2 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

08/06/2021

Waarom zijn de toestellen merk MIELE NIET OPGENOMEN,

Meld je aan om toegang te krijgen.

02/07/2021
, Gereageerd:

Beste Laurent, iedere keer dienen we ergens een keuze te maken voor onze product selector. Het is helaas niet haalbaar om alles te testen dat op de markt komt, uiteraard proberen we steeds een zo representatief mogelijke selectie aan te bieden. De meest recente info is steeds te vinden op onze website omdat er regelmatig modellen toegevoegd worden aan de selectie. ^An