Koopgids

Zo kies je een goed koffiezetapparaat

08 december 2020
Koffiezetapparaat met filter.

Om een lekker kopje koffie te zetten hoef je niet per se een gesofistikeerd espressotoestel met capsules of pads aan te schaffen. Ook met het traditionele koffiezetapparaat met filter kun je best lekkere koffie bereiden. Met onze kooptips haal je een goed toestel in huis.

Inleiding

Het klassieke koffiezetapparaat dankt zijn populariteit vooral aan zijn ongecompliceerd gebruiksgemak en zijn voordelige prijskaartje.
Vergeleken met een espressomachine biedt het een flink aantal troeven, al zijn er ook enkele beperkingen. De plus- en minpunten in een notendop:

Voordelen

  • Je kunt een grote hoeveelheid in één keer zetten en warmhouden
  • Zeer lage prijs per kop
  • Lage aankoopprijs van het toestel

Nadelen

  • Geen mooie schuimlaag op de koffie
  • Geen mogelijkheid om persoonlijke voorkeuren in te stellen
  • Langere wachttijd voor één kopje

In ons lab testen we of koffiezetapparaten de koffie correct en snel opwarmen en zo lang mogelijk op temperatuur houden, of ze gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden zijn, of de kan koffie uitschenkt zonder morsen en nog veel meer. 

Bekijk voor aankoop de resultaten van die tests in onze koopwijzer koffiezetapparaten, zodat je in de winkel een goede keuze kunt maken.

Naar de koopwijzer koffiezetapparaten


User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

3 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

26/01/2022

Ik heb je koffiezetapparaat van Moulinex aangeschaft en vind het absoluut ondermaats: je kan moeilijk het aantal koppen meten, als je het mannetje er uit neemt komt de hele koffiezet mee en het deksel kan niet van de kan,zodat je die niet goed kan uitwassen.
De koffie is wel lekker,maar het is een heel gedoe om die te verkrijgen!
Flora Hendrickx

Meld je aan om toegang te krijgen.

08/06/2021

Waarom zijn de toestellen merk MIELE NIET OPGENOMEN,

Meld je aan om toegang te krijgen.

02/07/2021
, Gereageerd:

Beste Laurent, iedere keer dienen we ergens een keuze te maken voor onze product selector. Het is helaas niet haalbaar om alles te testen dat op de markt komt, uiteraard proberen we steeds een zo representatief mogelijke selectie aan te bieden. De meest recente info is steeds te vinden op onze website omdat er regelmatig modellen toegevoegd worden aan de selectie. ^An