Hoe wij testen

Hoe wij multigrills testen

02 november 2021

Een multigrill is handig om snel een panini of een croque te maken of om vlees te grillen. We hebben de meestverkochte toestellen op de markt uitgebreid getest.

Gebruiksgemak

We bekijken allereerst de gebruiksaanwijzing. Is die duidelijk en goed leesbaar opgesteld, en gemakkelijk te hanteren? Vind je er alle informatie over hoe je het toestel moet instellen en in gebruik moet nemen, hoe je het moet schoonmaken? Vind je erin wat je moet doen als er problemen zijn met het toestel? Ook enkele richtlijnen voor bij het koken zijn nuttig.

Dan beoordelen we het toestel zelf op zijn gebruiksgemak. We checken of het gemakkelijk is om het in te stellen en instellingen te wijzigen, of de bediening vlot verloopt met voldoende grote en goed toegankelijke toetsen en knoppen, of de noodzakelijke lampjes en indicatoren goed werken en goed zichtbaar zijn.

We testen ook de stabiliteit van het toestel en of het gemakkelijk kan worden geopend en gesloten, zonder dat je je vingers verbrandt. We gaan na of het eenvoudig is om het product of het deeg in het toestel aan te brengen.

Vervolgens gaan we na of het toestel eenvoudig is schoon te maken. Een goed toestel is zowel aan de buiten- als aan de binnenkant gemakkelijk af te wassen en heeft niet al te veel hoekjes of plekjes waar het vuil zich kan oplopen. Ook onderdelen die in de vaatwasser kunnen, zijn een pluspunt.

Wat betreft het opbergen van het toestel checken we de afmetingen en het gewicht van het toestel en testen we of het toestel ook rechtop kan worden opgeborgen, of er een snoeropbergsysteem is en of dit snoer eventueel afneembaar is.

Ook de bouwkwaliteit van het toestel wordt getest: zijn de materialen krasbestendig? Zijn de verschillende onderdelen goed op elkaar aangesloten? Blijven de markeringen op het toestel, bv. om verschillende bakstanden aan te duiden, goed zichtbaar, ook na verloop van tijd?