Hoe wij testen

Hoe wij multigrills testen

02 november 2021

Een multigrill is handig om snel een panini of een croque te maken of om vlees te grillen. We hebben de meestverkochte toestellen op de markt uitgebreid getest.

Prestaties

In het labo testen we hoe goed je de verschillende bereidingen kunt maken met de multigrills. Normaal gezien is een toestel uitgerust met verschillende bakplaten: een plaat om wafels te bakken is zo goed als altijd standaard, net als een grillplaat. Vaak krijg je ook een bakplaat voor croques en een vlakke plaat of plancha, om vlees of groenten op te bakken.

We testen de verschillende platen steeds op dezelfde manier: eerst laten we het toestel opwarmen, waarbij we timen hoe lang dit duurt. Dan gaan we een eerste keer bakken, waarna we het bakresultaat gaan beoordelen. Hoe mooi is de wafel, de panini, de croque of het vlees gebakken? En is het gelijkmatig gebakken of zijn er plekken die bruin of zelfs aangebrand zijn, terwijl andere delen geen kleur kregen?

Vervolgens beoordelen we de textuur van het eindproduct en kijken we of het krokant gebakken is. Bij de croques en de panini’s kijken we na of de kaas volledig gesmolten is en of hij niet uit het toestel lekte.

We timen ook steeds hoeveel tijd het toestel nodig had om dit resultaat te bereiken.

Voor de test met vlees en vleesvervanger, in dit geval kip en halloumi, een Cypriotische kaas, is een toestel geslaagd als de buitenkant goed is gegrilld en de binnenkant gaar, maar wel nog sappig. We timen hoe lang het duurt vooraleer de buitenkant gebakken is en checken vervolgens of de temperatuur binnenin overal meer dan 85 °C bedraagt.

Bij de panini’s, het vlees en de vleesvervanger beoordelen we ook of het toestel een mooie grillstructuur heeft aangebracht. Bij de wafels, de croques, de panini’s en de halloumi noteren we of het product gemakkelijk is los te krijgen.

We voeren elk proces drie keer uit om eerdere resultaten te bevestigen of bij te stellen.