Dossier

Hoe maak je je koffiezetapparaat schoon?

24 februari 2022

Je koffiezetapparaat schoonmaken is helemaal niet zo moeilijk. Sommige delen moet je vaker schoonmaken dan andere. Wij geven enkele tips.

Je koffiezetapparaat moet regelmatig schoongemaakt worden, want koffievlekken zijn niet gemakkelijk weg te krijgen. Daarnaast zorgt het water dat door het apparaat loopt, voor kalkaanslag. Hoe doe je dat precies?

Nadat je de koffie leeggedronken hebt, moet je de glazen kan of thermoskan schoonmaken. Gooi ook telkens de filter met koffie weg. Een keer om de zes maanden moet je je koffiezetapparaat volledig schoonmaken. Je kan de verschillende onderdelen uit elkaar halen en in de vaatwasser steken om af te wassen. 

De buitenkant kan je met een nat sponsje en een beetje afwasproduct schoonmaken.

Gebruik je je koffiezetapparaat dagelijks? Dan moet die om de drie maanden ontkalkt worden. Sommige apparaten hebben een geluidssignaal of branden een lampje om te laten weten wanneer het tijd is om te ontkalken.

Om je koffiezetapparaat te ontkalken volg je best de instructies van de fabrikant. In sommige gevallen is een mengeling van azijn en water voldoende om de binnenkant schoon te krijgen. Doe dit echter niet blindelings, je kan je garantie verliezen als het uitdrukkelijk door de fabrikant afgeraden wordt.

Ben je op zoek naar een koffiezetapparaat? Ga naar onze vergelijker voor het beste koffiezetapparaat die bij jouw koffiesmaak past.

Naar de vergelijker

Bekijk ook welke koffie het best bij je past.