Dossier

Betrouwbaarheid van keukenrobots

28 januari 2020

Als je pannes wilt vermijden, koop je het best een betrouwbaar merk. Om te achterhalen welke merken het best scoren voor dit criterium, hebben we 33000 gebruikers ondervraagd.

Zoals elk jaar voerden we ook nu een grootschalige enquête in samenwerking met consumentenorganisaties uit Italië, Spanje, Portugal en Frankrijk. In totaal verzamelden we 32957 antwoorden van consumenten, waaruit we konden afleiden hoe tevreden de gebruikers zijn over hun toestellen, hoe vaak die problemen opleveren en waar het dan meestal om gaat. Dankzij het grote aantal antwoorden zijn de resultaten van dit onderzoek representatief en konden we ze omzetten in indexcijfers op 100.

Het indexcijfer voor betrouwbaarheid duidt middels een score op 100 op het aantal en de ernst van de problemen die de gebruikers van dat merk ondervonden.

Het indexcijfer voor tevredenheid is de score op 100 die de gebruikers aan dat merk hebben toegekend.

 

Foodprocessors

 

Vaakst voorkomende problemen

  • 9 % messen en andere accessoires (onder meer. bij Kenwood)
  • 9 % mengkom
  • 8 % barsten in behuizing

 

Keukenrobots met kookfunctie

Vaakst voorkomende problemen

  • 12 % bedieningstoetsen
  • 11 % accessoires
  • 9 % weegschaal

 

Keukenrobots (patisserierobots)

 

 

Vaakst voorkomende problemen

  • 7 % deeghaken
  • 6 % bedieningstoetsen
  • 5 % mengfunctie (onder meer bij Domo)

 

Welk type van keukenrobot koop je het best?

Je overweegt de aankoop van een keukenrobot om thuis allerlei gerechten te bereiden? In onze koopgids vind je alle informatie om een toestel te kiezen dat perfect aan jouw eisen en behoeften beantwoordt.

NAAR ONZE KOOPGIDS

Hoe kies je een model dat geschikt is voor jou?

Onze onderzoeken bevestigen het jaar na jaar, de merken die bovenaan de ranking staan wat betreft betrouwbaarheid en tevredenheid, zijn ook de merken die betere scores behalen in onze tests. Twijfel dus niet om een Beste van de Test of een Beste Koop aan te kopen. Wil je weten welke toestellen dat zijn, neem dan een kijkje in onze koopwijzer keukenrobots.

 NAAR DE KOOPWIJZER KEUKENROBOTS

Een panne? Dit moet je doen

Ga eerst na of de garantie nog van toepassing is. Voor elektrische huishoudtoestellen schrijft de wet een minimale garantie van twee jaar voor. Binnen die tijdspanne moeten herstellingen te wijten aan een inherent gebrek gratis worden uitgevoerd. In de eerste zes maanden wordt verondersteld dat het defect er al van bij de aankoop was. Na die zes maanden is het aan jou om aan te tonen dat dit defect al aanwezig is vanaf het moment van de aankoop, wat erg moeilijk kan zijn.

Om problemen met de hersteldienst te voorkomen, raden we je aan om altijd duidelijk aan te geven of je een herstelling vraagt of een gratis vervanging onder garantie.

Bovenop de wettelijke garantie geven de meeste fabrikanten van kleine huishoudelijke toestellen nog een eigen garantie, ook van twee jaar (vaak fabrieksgarantie genoemd). Deze is op enkele uitsluitingen na vaak eenvoudiger om beroep op te doen dan de wettelijke garantie indien het defect zich voordoet na de eerste zes maanden.

Ondervind je problemen om je recht op garantie te laten gelden? Via de module op onze website kun je rechtstreeks een klacht naar de fabrikant sturen.

NAAR DE KLACHTENBOX

Denk duurzaam

Als je bij een aankoop kiest voor een Beste Koop van een merk waarmee onze abonnees maar weinig problemen hebben gekend, dan kies je voor kwaliteit en betrouwbaarheid, maar maak je ook een duurzame keuze. Als je een goed toestel hebt dat je lang kunt gebruiken, dan vermindert je ecologische voetafdruk beduidend.

Als het moment toch daar is dat het toestel de geest geeft, gooi het dan niet zomaar hij het restafval of het grof huisvuil. Breng het liever naar een inzamelpunt of een winkel voor huishoudelektro, dan ben je zeker dat het correct wordt gerecycleerd.

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

5 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

10/10/2021

Ik zoek een toestel waar ik goed noten mee kan mixen, en zelf hummus en dergelijke mee kan maken. Eerder kleine hoeveelheden aldus, maar wel voldoende krachtig voor noten. Welk type toestel kies ik dan best?

Meld je aan om toegang te krijgen.

13/10/2021
, Gereageerd:

Ook voor jou lijkt een food processor dan de beste oplossing! Kijk gerust even in de link die mijn collega hierboven publiceerde. ^Bertrand

Meld je aan om toegang te krijgen.

30/09/2021

advies keuken robot voor persoon die voor de eerste maal alleen gaat wonen geen
groot budjet ,geen keuken prinses maar zeer leergierig

graag advies gebruiksgemak/betruwbaarheid

Meld je aan om toegang te krijgen.

01/10/2021
, Gereageerd:

Hallo Emmanuel, ben je inderdaad niet zo’n keukenprins(es), dan kan een foodprocessor volstaan. Foodprocessors zijn in de eerste plaats gemaakt om te hakken, raspen, pureren en snijden. Bij dit type toestel staat de ronde mengkom op een motorunit met roterend hakmes. Over het algemeen is deze kom een pak kleiner dan die van een patisserierobot. Foodprocessors zijn uitgerust met verschillende accessoires voor het raspen en schijfjes snijden. Sommige modellen kunnen ook smoothies maken. We hebben er 29 van getest en je vindt al een beste koop vanaf €55 ... Meer info vind je nog hier:https://www.test-aankoop.be/huishoudelektro/keukenelektro/koopgids/koopgids-keukenrobot  ^An 

Meld je aan om toegang te krijgen.

06/05/2021

Ik beschik over een Kenwood Majoor Titanium .
Bij het opkloppen van 180 ml eiwit en 300 g suiker knakte een van de draden van de klopper. De weerstand is hier toch niet zo groot voor een keukenrobot van die prijs. Als gepensioneerde bakker banketbakker en oud leraar hoor ik regelmatig dat men problemen heeft om te kneden doordat het deeg steeds naar boven klimt langs de kneedhaak. Zijn er 'og leden die dit probleem ondervinden?

Community