Dossier

Aankoopgids pannen met antiaanbaklaag

02 februari 2018
aankoopgids-pannen-met-antiaanbaklaag

02 februari 2018

Het is niet zo eenvoudig om een goede pan te kopen. Sommige zien er wel perfect uit maar na een paar keer gebruiken komt u er al achter dat ze niet voldoen.

Draag er goed zorg voor!

Draag er goed zorg voor!

Voor het eerste gebruik maakt u de pan schoon met warm water en een zachte, vochtige spons. Doe er daarna een scheutje olie in. Om de levensduur ervan te verlengen, moet u de antiaanbaklaag goed verzorgen.

  • Gebruik geen metalen keukengerei: messen, vorken en schuimspanen kunnen krassen maken op de bekleding van de bodem.
  • Verwarm de pan niet wanneer deze leeg is om deze niet te beschadigen. 
  • Let op voor thermische schokken: hou de kokend hete pan niet onder koud water.  
  • Met de hand afwassen: in theorie zijn pannen met een antiaanbaklaag eenvoudiger schoon te maken omdat de levensmiddelen er niet aan kleven. Meestal zijn ze niet goed bestand tegen meerdere beurten in de vaatwasmachine. Het is beter ze met de hand te wassen; sla de aanbevelingen van de fabrikant er op na (in de handleiding).