Nieuws

Ninja airfryer met dubbele baklade kroont zich tot sterrenchef

05 mei 2021

In de Ninja Dual Zone airfryer kun je twee bereidingen tegelijkertijd klaarmaken en de baktijden zo timen dat alles gelijktijdig klaar is. De nieuwe heteluchtfriteuse kroonde zich dankzij korte baktijden en goede tot uitstekende prestaties meteen tot Beste van de Test.

De Amerikaanse fabrikant van keukenelektro Ninja, een nieuwe naam op de Belgische markt, heeft een bijzondere heteluchtfriteuse uitgebracht. De Foodi Dual Zone airfryer heeft niet één maar twee baklades, elk met afzonderlijk instelbare temperatuur en bereidingswijze.
Het voordeel? Je kunt er grotere porties in bereiden. Maar, nog interessanter, je kunt er twee gerechten tegelijk in klaarmaken, gebraad en groenten bijvoorbeeld.
Genoeg om onze nieuwsgierigheid en smaakpapillen te prikkelen en het toestel aan een stevige bakproef te onderwerpen.

Snelste van de Test

We waren aangenaam verrast door de prestaties die het toestel neerzette. De Ninja Dual Zone is veruit de snelste van alle heteluchtfriteuses die we hebben getest. Ze deed er minder lang over dan andere heteluchtfriteuses om frieten te bakken, of we nu één van de twee of beide mandjes gebruikten. Ook kippenbouten, loempia's, quiche en chocoladecake waren in een recordtijd klaar.
Er zaten met de korte baktijd wel een paar onvoldoende doorbakken frieten in onze testportie. Het beste resultaat bereik je door 888 gram frieten verdeeld over de twee baklades te bakken.

Bereidingen met verschillende baktijden tegelijk klaar

In de sync-stand zorgt het toestel er automatisch voor dat twee bereidingen met verschillende baktijden tegelijkertijd klaar zijn. Onze test met frieten in de ene lade en kippenbouten in de andere verliep feilloos: het toestel startte met de kippenbouten die langer moeten garen, en pas na tien minuten met het bakken van de frieten. Alles was op hetzelfde moment klaar, smakelijk en goed gebakken.

Uit de kluiten gewassen keukenmachine

Het instellen van de functies (airfryen, grillen, braden, opwarmen ...) en de baktijden gaat kinderlijk eenvoudig. Je hebt achteraf ook geen werk, want de mandjes kunnen gewoon in de vaatwasser. Met zijn hoge scores op alle gebruiksaspecten en zijn concurrentiële prijs schopt de Ninja Dual Zone het meteen tot Beste van de Test.
Je moet wel voldoende plaats kunnen voorzien om het toestel te installeren en op te bergen, want het is groter en zwaarder dan een doorsnee airfryer.

Op zoek naar een heteluchtfriteuse om minder calorierijk te bakken? Ontdek in onze airfryertest met welke modellen je voor de beste prijs de smakelijkste gerechten op tafel zet.

Naar de koopwijzer heteluchtfriteuses